Kama Fritid

CampingSverige.se

6.10.07

Av: Lars-Erik Paulsson
Dela
 

Thetford presenterar husvagnsdörr

Thetford har ju länge varit marknadsledande när det gäller toaletter för mobilt boende och, som en spin-off-effekt, har man sedan flera år även kunnat leverera service- och lastluckor i olika storlekar.

Tack vare ny teknik kan Thetfords entrédörr lätt anpassas efter kundens önskemål

Tack vare ny teknik kan Thetfords entrédörr lätt anpassas efter kundens önskemål


Nu utvidgar man sortimentet ytterligare, med en entrédörr avsedd för husvagnar. Vid framtagande av den nya dörren har man haft god nytta av de erfarenheter man samlat på sig från tillverkningen av service- och lastluckor.

En vanlig kommentar från husvagnsägare är, att de inte litar på entrédörrens lås. Den nya Thetford-dörren har därför utformats för att ge ett gott skydd åt mot ovälkomna gäster i husvagnen.

De flesta dörrar har ett enda lås, i mitten av dörren, men Thetfords entrédörr har ett låssystem med flera låskolvar. Det unika låssystemet är helt integrerat i dörren. Detta gör det svårt att manipulera låset, vilket ytterligare minskar risken för inbrott. Det fasta fönstret i dörren har dubbelt acrylglas, vilket också ger maximal säkerhet.

Den nya entrédörren har även ett stort yttre låshandtag. Extra möda har lagts ner på att utforma ett stort, starkt och ergonomiskt handtag som passar alla händer, samtidigt som handtaget ger dörren ett modernt och stilrent utseende.

Ett nytt låssystem ska ge större säkerhet åt nya Thetford-dörren

Ett nytt låssystem ska ge större säkerhet åt nya Thetford-dörren


Kundanpassad

De flesta entrédörrar på marknaden har en karm  och ram av aluminium, vilket skapar en köldbrygga runt dörren. Köldbryggan ger dessutom kondens på karm och ram, vilket gör att metallen med tiden drabbas av korrosion.  Thetfords entrédörr har däremot en ram av plast, vilket gör den korrosionsbeständig och minskar värmeutsläppet.

Med hjälp av ny teknik är det dessutom möjligt att anpassa utsidan av dörren så att den harmonierar med vagnens övriga dekor på ett sätt som inte är möjligt på dörrar med utsida av aluminiumplåt. Tack vare den nya tekniken kan Thetford erbjuda husvagnstillverkaren att fritt välja bland olika mönster, färger och logotyper.

Precis som när Thetford för många år sedan lät en husvagnstillverkare ha ensamrätt på kassettoaletten under det första året, har man valt att låta Adria ha ensamrätt på den nya dörren under modellåret 2008.

Läs mer här: www.thetford.se

Se också...
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt