Housecar

CampingSverige.se

11.8.16

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Autohallen spänner musklerna

Med McLouis, Eura Mobil och Karmann i sin sortimentportfölj har Autohallens aktier ökat avsevärt och inför 2017 spänner de musklerna ytterligare.

Nevis med Nesslook.

Nevis med Nesslook.


Italienska McLouis slår samman sina två helintegrerade serier Ness och Nevis, vilket leder till det bästa av två världar. De behåller nämligen Ness sportiga exteriör och Nevis glamourösa interiör. Två av modellerna kan numera även utrustas med Aldes vattenburna värmesystem, Nevis 75 och Nevis 80 G. Den halvintegrerade serien Mc2utgår medan storsäljande Mc4 lever vidare med tre olika designnivåer som kallas Gold, Diamond och Karat. Den svenska generalimportören kommer att satsa på det första alternativet. Designsystem gäller även för Nevis där Autohallen kommer att prioritera Diamond. Nytt inom McLouis är att den femte sittplatsen nu är bältad.

Interiör i italienska McLouis.

Interiör i italienska McLouis.


Eura

Tyska Eura satsar på 10 års fukt- och täthetsgaranti. Däremot är det inga nya modeller som utkommer 2017. När det gäller fukt- och täthetsgarantin bör man dock vara uppmärksam då två klausuler finns inskrivna: Husbilen måste ha genomgått årlig fukt- och täthetskontroll och maximalt antal mil på trippmätaren för att garantin ska gälla är 15 000. Både exteriört och interiört har serierna Integra Line och Profila RS/T uppdaterats med en mängd detaljer och förfinad design. Ytterdörr med dubbla lås, elva centimeters dubbelgolv, Seitz-fönster, USB-uttag samt bättre högtalarsystem är axplock. Integra Line 655 EB och Profila T 590 FB får nya kök jämfört med tidigare medan Profila T 695 EB får ett uppdaterat hygienutrymme. En mörkare teak (Navarra) med infällda kromdetaljer är en annan nyhet inom varumärkets träslag. Vidare kommer den svenska generalagenten att utöka all-inklusive-paketet.

Karmann, husbilsmärket av det mer kompakta slaget.

Karmann, husbilsmärket av det mer kompakta slaget.


Karmann

Till sist Autohallens kompakta husbilsmärke som är välrenommerade Karmann. Där försvinner serien GO! medan Viva, Glam och Trend tillkommer inom familjerna Davis och Dexter. På den svenska marknaden kommer Autohallen att lägga extra krut på modellerna som har nedsänkbar säng. En planlösning som finns i Dexter 550 och 580 samt Davis 620.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt