Housecar

CampingSverige.se

5.8.10

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Camp-let
Dela
 

Camp-let 2010: Lyxsemester för billig penning

Familjen Fey från Danmark skippade i sista ögonblicket en semester i tält till fördel för en Camp-let. Det skulle visa sig  vara  en bra ide´, för endast några få timmar efter ankomst till campingplatsen upplevde Danmark nämligen sommarens värsta skyfall.

Klicka för större bild


Mette och John Fey är båda friställda från sina jobb och är därför några av de danskar som drabbats hårt av den ekonomiska krisen. Men en Camp-let räddade alltså familjens semester som blev en superupplevelse för paret, även om de hade avsatt en låg budget.

- Jobbsituationen är osäker och det finns inte precis massor av lediga jobb på Sydjylland. Vi ville ändå på semester med våra barn, Astrid och Mikael på 4 och 10 år och hade egentligen beslutat oss för att åka iväg och tälta. Men ett par dagar innan vi skulle åka började John så smått att få klaustrofobi bara av tanken att bo i tält, och goda råd var dyra, berättar Mette Fey.

Det var för sent att hyra stugor endast två dagar före högsäsongen satte fart, istället gick John på jakt efter en Camp-let som han kunde hyra med kort varsel. Den stod klar på uppfarten dagen efter och sedan susade familjen iväg mot Fyn.

- När vi kom till Fyn under eftermiddagen och ställde upp vagnen, var vädret fint. Men det varade endast till kvällen, sedan bröt värsta skyfallet ut. Då var jag så glad för att John hade ersatt tältet med en Camp-let, för jag kunde lätt föreställa mig hur allt skulle ha simmat omkring i tältet när det kommer så mycket vatten på en och samma gång, säger Mette Fey.

- Både vagnen och förtältet är större än man föreställer sig, och det är gott om plats för två vuxna och två barn. Köket är också riktigt praktiskt och en kväll tillagade jag en hel middag på det, precis så enkelt som om jag hade stått hemma i mitt eget kök, berättar Mette Fey.

Mette Fey vill att hon och John hakar på Camp-let´en på dragkroken snart igen och tar sig ytterligare ett par dagars lyxsemester för en billig peng.

Se också...
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt