Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

20.2.10

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Camp-let 2010: Royal med akryltält

2010 bjuder på flera nyheter i de populära tältvagnarna från Camp-let. Det har kommit nya, större kök i alla modeller, men det mest uppseendeväckande är att flaggskeppet Camp-let Royal från i år också kan fås med akryltält.

Klicka för större bild


- Vi framställer och säljer fortsatt Royal med bomullstält i rödbeige och antracit, men från den här säsongen kommer vår ”konungavagn” också i en ny version i ljusblått och antracit. Det är inte så mycket färgerna utan förtältet i akryl som gör vagnen spännande. Vi har haft akryltältet på gång under flera år, men har hållit fast vid bomullstältet på grund av att det enligt vår mening gett det bästa inomhusklimatet, säger Camp-let A/S vice direktör Hans Jörn Nissen.

Akryltältet har testats innan Camp-let skickar ut det på marknaden. Hans Jörn Nissen åkte själv iväg med en Camp-let med akryltält under två veckor förra sommaren, till en campingplats i Bogense i Danmark. Det regnade på nätterna och var över 25 grader varmt på dagen, alltså idealiska förhållanden för kondensvatten och hög luftfuktighet.

- Det var inga som helst problem i samband med ventilation och inomhusklimat och det var heller inga problem när vi skulle hem. Det hade regnat under natten och den del av tältet som låg på solsidan var torr redan efter en halvtimma. På skuggsidan torkade jag av tältduken med en trasa innan vi började att packade ihop i vagnen. Sedan var den också helt torr.

Klicka för större bild


Ny design på köket

Samtliga Camp-lets modeller har fått en ansiktslyftning utvändigt, så nu har camping-kockarna också något att glädja sig åt. Royal har fått nytt kök med hela två förvaringsskåp, två lådor och glidsäkert underlag i botten som kan tas ut och diskas i diskmaskinen därhemma.

Apollo Lux, Concorde och Savanne har också fått dubbla skåp i köket och mycket mer bänkyta. Diskhon är inte längre nedsänkt i bänken utan har placerats i änden av själva kökssektionen, så att man istället kan använda mer än hälften av bänkytan för tillberedning av mat. Resten av bänken huserar en snygg och driftssäker spis i rostfritt stål med tre plattor.

- I Holland och England är det trendigt att resa med tältvagn och det finns en tendens till att det håller på att bli det även i Danmark. En Camp-let är nämligen det idealiska fordonet när man vill ha friluftsliv utan att ge avkall på en ordentlig säng och andra bekvämligheter. Utöver det väger den väldigt lite och är därför mer ekonomisk att köra med än till exempel en husvagn, säger Hans Jörn Nissen.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt