CampingSverige.se

12.4.18

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Caravan Trailer AB förvärvar Caravan Center i Umeå

Caravan Trailer AB driver anläggningarna HYMER Center i Örebro, Ängelholm, Stockholm och Göteborg samt Örebro Husbilsoutlet. Nu har de utökat med ytterligare en anläggning. Den 3 april förvärvades husbils- och husvagnsföretaget Caravan Center i Umeå.

Marcus Engstrand, Aner Engstrand, Cristine Sandström, Lars-Ture Sandström och Fredrik Engstrand.

Marcus Engstrand, Aner Engstrand, Cristine Sandström, Lars-Ture Sandström och Fredrik Engstrand.


Sedan 16 år tillbaka har Lars-Ture Sandström drivit anläggningen Caravan Center tillsammans med fru Cristine Sandström och personal. Med stor framgång har de blivit en av de ledande husvagns- och husbilsåterförsäljaren i norra Sverige. 30 års jubilerande Caravan Center byggde 2013 en ny försäljnings- och verkstadshall på 2700 kvm. I de toppmoderna lokalerna på Västerlätt i Umeå saluför man husvagnar och husbilar från KABE, Adria, HYMER och Carado.

Paret Sandström har letat efter en ny ägare till företaget som kan driva det vidare i samma anda som tidigare, då dom nu väljer att sälja. Företagen har sedan länge haft ett gott samarbete varför det var naturligt att inleda samtal om att sälja Caravan Center till Caravan Trailer. Förvärvet av Caravan Center är ytterligare ett steg i Caravan Trailers långsiktiga affärsidé att ha fullserviceanläggningar med moderna lokaler på strategiska platser i Sverige för husvagnar och husbilar.

Hymer Center i Ängelholm.

Hymer Center i Ängelholm.
Fotograf: Daniel Andersson


50-årsjubileum

Utöver Caravan Trailers befintliga etableringar kommer den stora satsningen i Umeå att tillföra företaget ytterligare möjligheter att stärka servicenivån för kunderna. Hela den tidigare personalstyrkan med platschef Britt Edlund vid rodret följer med och verksamheten kommer att fortlöpa på samma sätt som tidigare med samma namn. Caravan Trailer ser också möjligheter till att utveckla både försäljningen och framförallt eftermarknaden ytterligare.

I och med köpet kommer Caravan Trailers personalstyrka att öka till ca 60 medarbetare och med en planerad årsomsättning till över en halv miljard kronor för 2018.

Caravan Trailer som firar 50 -årsjubileum 2018, äger och driver försäljningsanläggningarna HYMER Center i Örebro, Ängelholm, Stockholm och Göteborg samt Örebro Husbilsoutlet. Företaget marknadsför idag varumärkena HYMER, Carado, Bürstner, HYMERCar och Eriba.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt