Housecar

CampingSverige.se

25.7.10

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Danmark: Wellness och gastronomi på Fyn

Wellness och gastronomi hör ihop med semester, även camping. Det har campingplatserna på Fyn i Danmark för länge sedan klurat ut till glädje för alla som vill unna sig lite extra på semestern. Till det hör både personligt välmående och god mat.

Klicka för större bild


Det är något förhållandevis nytt att wellness och camping förknippas med varandra, men det är något som har fallit nutidens campare i smaken.

Moderna familjer har i de flesta fall en fullspäckad vardag med massvis av göromål både vad angår familjen, arbetet och hemmet.

Något av det som sällan hinns med är tid för återhämtning och avkoppling. Inte desto mindre har det blivit en allt större önskan hos campingfamiljer att ha tillgång till detta under sin semester. Här finns tiden till det och man unnar sig kanske gärna lite extra under ledigheten.

Det är inte längre så ovanligt att det på campingplatserna finns spa, bastu och fitness. Flera campingplatser har också knutit till sig professionella behandlare så att kvaliteten säkras. Under loppet av en veckas semester kan flera månaders stress vara kurerad.

Klicka för större bild


Ät och var glad

Det är inte bara en skröna att god mat gör glada människor gladare. Det oavsett om man väljer en god och mör köttbit att grilla under tiden som ett glas rött avnjuts, eller en kväll ute på restaurang. Hemma vid husvagnen eller husbilen har man oftast gott om tid att till att tillaga middagen, som sedan avnjuts i det fria tillsammans med dem man tycker allra mest om. En annan variant är att bjuda ut familjen på en gastronomisk upplevelse. Sådana finns det många av på Fyn. Det sägs först och främst bero på alla matställen med några av landets bästa kockar, men också på de goda lokala råvarorna som sätter sin prägel på upplevelsen. Fler och fler campingplatser har också fler olika möjligheter att erbjuda när det gäller att äta. Som campare väljer du alltså själv vilken middag som tilltalar mest av allt.  Det är helt och hållet upp till dig och din familj var och hur maten skall avnjutas.


Fyn och öarna
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt