Housecar

CampingSverige.se

14.12.17

Av: Sandra Irengård
Dela
 

E & P Hydraulics förvärvas av globalföretag?

DexKo Global, som är världsledande inom avancerad teknik och chassisaggregat och relaterade komponenter, planerar att utöka AL-KO Vehicle Technology-kärnverksamheten genom ett förvärv av E & P Hydraulics. Genom förvärvet kommer AL-KOs produktportfölj att utvidgas inom området professionella supportsystemlösningar för husvagnar, husbilar och lätta nyttofordon.

Kay Fischer, Pierre Blom och Eric Klinkenberg behåller sina nyckelfunktioner som ledningsgrupp under vingarna av AL-KO Vehicle Technology .

Kay Fischer, Pierre Blom och Eric Klinkenberg behåller sina nyckelfunktioner som ledningsgrupp under vingarna av AL-KO Vehicle Technology .
Fotograf: E & P


E & P är ledande inom tillverkning av professionella systemlösningar för husvagnar, husbilar och lätta nyttofordon. Sedan starten för mer än 10 år sedan har E & P blivit ett mycket dynamiskt och innovativt företag, vilket bidrar till framgången med att lyfta stödsystem på fritidsfordonsmarknaden. Med detta förvärv kommer AL-KO att samla alla kompetenser i nivelleringssystem.

E & Ps tre ägare - Eric Klinkenberg och Pierre Blom (E & P Nederländerna) och Kay Fischer (E & P Germany / Reisemobil-Service Fischer) - behåller sina nyckelfunktioner som ledningsgrupp under vingarna till AL-KO Vehicle Technology. E & P varumärket kommer också att fortsättas i sin befintliga form som ett produkt märke under AL-KO paraply varumärke.

- Vi är glada över att E & P går med i DexKo-familjen. E & P är känt för sina högkvalitativa produkter och starka kundfokus och har ett mycket bra rykte inom vår bransch, vilket gör det till en idealisk passform inom DexKo. Vi fortsätter att se möjligheter att förbättra vårt produktutbud och servicenivåer genom den typ av mervärdesförvärv som vi nyligen har meddelat, säger Fred Bentley, VD för DexKo Global.

Miro de Jong är E & P Hydraulics representant i Sverige.

Miro de Jong är E & P Hydraulics representant i Sverige.
Fotograf: Daniel Andersson


Stora möjligheter

Harald Hiller, VD för AL-KO Vehicle Technology, betonade betydelsen av denna transaktion:  - Genom att integrera E & P stärker och utökar vi portföljen i vår kärnverksamhet. Jag är särskilt glad över att E & P AL-KO Fahrzeugtechnik / Vehicle Technology ledarteamet kommer att behållas i sin befintliga form och kommer att stödja oss i framtiden med deras omfattande kunnande och expertis.

Eric Klinkenberg och Pierre Blom uppgav att denna kombination ger stora möjligheter till framtiden. -Vi ser fram emot att bli en del av AL-KO Vehicle Technology. Det öppnar ytterligare utvecklingspotential och ytterligare tillgång till internationella marknader.

- Att hitta en stark och pålitlig partner i AL-KO var mycket viktigt för oss, eftersom det här gör det möjligt för oss att fortsätta på vårt tillväxtspår, avslutar Kay Fischer.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt