Housecar

CampingSverige.se

29.8.18

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Elmia Husvagn Husbil 2018: Nytt team satsar på inspiration

Klas Brandt är ny projektledare för Elmia Husvagn Husbil. Hans uppgift är att utveckla en mässa som redan är en given mötesplats. – Tveklöst en spännande utmaning, säger han.

Årets mässa pågår mellan 5-9 september.

Årets mässa pågår mellan 5-9 september.


Varje år i september vallfärdar runt 36 000 personer till Elmia i Jönköping. Nordens största mässa för det mobila livet har ända sedan starten år 1981 varit årets höjdpunkt för husvagns- och husbilsbranschen. Montrarna säljer slut på rekordtid, nästan alla utställare återbokar sina platser och i stort sett alla varumärken är på plats för att visa upp sina nyheter.

– Runt 20 procent av all nyförsäljning av fritidsfordon görs på Elmia. Det är en viktig mässa, för såväl branschen och Elmia som för alla som är intresserade av det mobila livet, säger projektledare Klas Brandt.

Klas Brandt är projektledare för Elmia Husvagn Husbil.

Klas Brandt är projektledare för Elmia Husvagn Husbil.


Ny mötesplats

Elmia Husvagn Husbil är fortfarande en köp- och säljmässa, men har samtidigt utvecklats till en livsstilsmässa.
– I år satsar vi mer än någonsin på att inspirera besökarna. Det blir mer resedestinationer och tips på hur man kan utnyttja sitt fordon på olika sätt, berättar Klas.

Bl a kommer en ny mötesplats med scen och café att skapas i Kongresshuset. Tv-profilen Martin Örnroth från reseprogrammet Gone Camping att vara på plats och ge inspirerande tips på resmål och upplevelser.
– Här kommer även Husbilsskolan att finnas med representanter från tidningen Husbilen Test som svarar på besökarnas frågor, det kan gälla allt från viktregler och fordonsskatt till gasol och körkortsbehörighet, säger Klas.

Mässportarna öppnas på onsdag den 5 september klockan 10.

Mässportarna öppnas på onsdag den 5 september klockan 10.


Upplevelser

Elmia Husvagn Husbil är en mässa som inte bara handlar om nya fritidsfordon och tillbehörsprodukter. Lika viktig är upplevelsen och gemenskapen i det digra utbudet av aktiviteter. På kvällarna står bl a oktoberfest, italiensk afton, räkfrossa, biofilmer och dans på programmet.
– Mässcampingen bidrar till den goda stämningen, det bor mer än 10 000 personer på området under de fem mässdagarna. Intresset för att bo på campingen är mycket stort och biljetterna säljer slut snabbt, säger Klas.

I år marknadsför sig mässan på bred front, med allt från riktade tidningsutskick till digitala kampanjer, för att nå alla åldersgrupper.
– Vi vill växa i antal besökare, men viktigast är att ge alla besökare en riktigt bra mässupplevelse, avslutar Klas Brandt.

Fakta Elmia Husvagn Husbil

Arrangör: Elmia, HRF och Caravan Club
Officiell mässtidning: Husbil och Husvagn på Väg
Utställare: Närmare 160
Utställningsyta: 32000 kvm
Datum: 5-9 september

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt