Kama Fritid

CampingSverige.se

14.2.18

Av: Sandra Irengård Fotograf: First Camp
Dela
 

Europas största campingallians växer

28 destinationer samlas i ett gemensamt initiativ för att utveckla campingbranschen och skapa ett attraktivt kunderbjudande. Bakom initiativet står svenska First Camp, som tillsammans med norska Bestcamp och tyska Regenbogen nu kan stoltsera med Europas största campingallians.

Alliansen växer när Norges snabbväxande campingkedja Bestcamp ansluter sig.

Alliansen växer när Norges snabbväxande campingkedja Bestcamp ansluter sig.


Campingalliansen är ett initiativ som First Camp startade redan 2016, och som tidigare innefattat ett samarbete med tyska Regenbogen och destinationer i Sverige, Danmark och Tyskland. Nu växer sig alliansen starkare med i och med att Norges snabbast växande campingkedja, Bestcamp, ansluter sig till samarbetet.

Bestcamp har som mål att driva landets bästa campingplatser och Hallingdal Feriepark i Ål har utsetts till Norges bästa camping och är landets enda medlem i Leading Campings. Bestcamp driver landets största campingplats, Bogstad Camping i Oslo samt Ekeberg Camping i Oslo och Mjøsa Ferie- och Fritidscenter i Brumunddal. Kedjans ambitiösa tillväxtplan för nya enheter rimmar väl med samarbetet inom alliansen.

Unni Åström, vd First Camp.

Unni Åström, vd First Camp.


28 destinationer

Tillsammans erbjuder campingalliansen nu 28 destinationer från norra Sverige till mellersta Tyskland. Det strategiska samarbetet innebär, utöver ett breddat erbjudande till gästerna, även fördelar för bolagen genom gemensamma inköp, marknadsinsatser och konceptutveckling:

– Vi driver camping för våra gästers skull och för att ha rätt erbjudande idag, imorgon och nästa år behöver vi ständigt svara upp till deras förväntningar. Vi ser tydliga trender i den allt mer mobila gästen, och dennes vilja att resa och utforska Europa. Nya förväntningar ställs på ett enkelt och tillgängligt sätt att planera och genomföra sin resa. För att svara upp till det, måste vi fortsätta pusha branschen framåt och skapa nya möjligheter för våra gäster. Allianser som denna är ett resultat av det, och att konceptet nu växer är kvittot på att satsningen är rätt, säger First Camps VD Unni Åström.

- Vi ska fortsätta att förenkla, utveckla och utmana för gästernas skull, säger Unni Åström.

- Vi ska fortsätta att förenkla, utveckla och utmana för gästernas skull, säger Unni Åström.


Ny teknik

Samarbetet underlättar för satsningar på bolagens infrastruktur och systemteknik. En automatiserad bokning och in- och utcheckning står högt på upp på alliansens agenda, som med hjälp av ny teknik fokuserar på en snabbfotad, och kostnadseffektiv implementering.

– Inom en snart framtid ska du kunna ta upp din telefon, och med en enkel knapptryckning boka närmsta destination i Europa och sedan genomföra betalningen direkt via Swish. Vare sig du är gäst hos First Camp, Regenbogen eller Bestcamp. Det är inte revolutionerande – utan borde vara hela branschens gemensamma mål. Vi ska fortsätta att förenkla, utveckla och utmana för gästernas skull avslutar Unni Åström.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt