Kama Fritid

CampingSverige.se

3.10.17

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Exklusivt hantverk från Frankia

Ordet hantverk beskriver Frankia husbilar bäst. Med en årsproduktion på 450 bilar får kunden en personlig husbil som byggts efter önskemål. Inför den nya säsongen är det främst flaggskeppet Platin som får sig en uppdatering.

Platin är Frankias flaggskepp och är byggd på Mercedes Sprinter.

Platin är Frankias flaggskepp och är byggd på Mercedes Sprinter.


Frankia Platin är baserad på Mercedes Sprinter och är toppserien i programmet. Därför är utrustning som t ex markis, luftkonditionering i både hytt och bodel, parabol, Alde-värme, uppvärmt dubbelgolv och backkamera standard. Platin finns i fyra modeller. I 7900 GD och I 8400 GD med enkelbäddar samt I 7900 QD och I 8400 QD med drottningsäng.

Frankia F-line är bästsäljaren i Sverige.

Frankia F-line är bästsäljaren i Sverige.


Bästsäljare

Frankia F-Line är bästsäljaren i Sverige. Modeller finns från 640 upp till 840 varav de större är de som är populärast i vårt land. Serien baseras på Fiat och kan fås som alkov, halvintegrerad eller helintegrerad. Tack vare chassi från Alko är dubbelgolv standard i alla modeller. Frankia M-Line är baserad på Mercedes-Benz. M-Line kan fås med 7-växlad automatlåda, 190 hästkrafter och 5,3-tons chassi. Klimatanläggning och farthållare är såklart standard.

I F-line I 840 har köket uppdaterats med större rektangulär diskho. Apotekarskåpet har gjorts om så att ett av dem passar perfekt för en kaffebryggare. En intressant nyhet är planlösningen i 840 Plus; bakre delen har en stor sittgrupp och utmed väggen finns plats för en stor platt-tv. Tillsammans med det stora vinkelköket blir det en ovanlig planlösning för en husbil.


Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt