Kama Fritid

CampingSverige.se

2.2.17

Av: Sandra Irengård Fotograf: First Camp
Dela
 

First Camp investerar 40 miljoner i svensk camping

Camping är framtidens semesterval och branschen går som tåget. I täten finns Sveriges ledande campingkedja First Camp, som spänner musklerna och investerar över 40 miljoner kronor på sina destinationer runtom i landet under 2017 – lika mycket som under 2016.

Unni Åström, VD First Camp.

Unni Åström, VD First Camp.


Den svenska campingbranschen visar goda resultat. Sedan 2012 pekar i princip alla kurvor uppåt, enligt statistik från SCB. Att First Camp fortsätter att investera stort sänder ett budskap till branschen. Med sina 17 destinationer i Sverige och Danmark är First Camp den ledande aktören på camping i Sverige.

– Vi satsar och bygger för framtidens semestrande. Camping är klimatsmart, tryggt och nära naturen på ett sätt som få andra semesterformer kan konkurrera med, och fler och fler upptäcker det. Därför vågar vi satsa 40 miljoner i investeringar idag. Det ger resultat redan imorgon, säger Unni Åström, VD First Camp.

Lakolk Strand på ön Römö är Danmarks näst största camping.

Lakolk Strand på ön Römö är Danmarks näst största camping.


Expanderar över sundet

Campingkedjan kommer att  investera i allt från nybyggda receptionsbyggnader, caféer och restauranger till lekplatser och äventyrsgolf. För att möta det höga trycket skapas fler platser för husbilar och husvagnar samt att det byggs toppmoderna stugor. Det innebär att man håller samma höga investeringstakt som 2016 då bolaget satsade på att skapa attraktiva aktiviteter och förbättrade faciliteter.

Utöver de finansiella investeringarna utvidgar First Camp sin verksamhet till Danmark. Här öppnar man i vår Lakolk Strand, Danmarks näst största camping, på ön Rømø. First Camp är måna om att behålla sin position som branschledande – och det finns därför planer på fler strategiska samarbeten framöver. För även om campingbranschen kanske inte sammankopplas med ord som expansiv, modern och framtidsnäring i dagsläget, tror Unni Åström att det kommer att förändras:

– I takt med att vår bransch levererar fina resultat, skapar arbetstillfällen och ger stora exportintäkter till Sverige så tror jag att det kommer att pratas mer och mer om camping som en motor för den svenska besöksnäringen, säger Unni Åström.

Om First Camp

First Camp är Sveriges ledande campingkedja som erbjuder upplevelser och gemenskap i vacker naturmiljö. De finns på 16 destinationer från Malmö i söder till Luleå i norr. Kedjan har även en destination i Danmark. First Camp har årligen över en miljon gästnätter fördelade på cirka 850 stugor och mer än 5 500 campingtomter. Kedjan var även först med att lansera franchise-koncept för campingar.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt