Campout

CampingSverige.se

17.3.17

Av: Sandra Irengård Fotograf: First Camp
Dela
 

First Camp investerar stort i Skutberget

First Camp investerar stort i Skutberget-Karlstad – över 10 miljoner under 2016 och 2017, och ytterligare investeringar är planerade. Campingkedjan satsar på en växande destination som lockar allt fler gäster.

Skutberget-Karlstad är en av First Camps fem året runt-öppna destinationer.

Skutberget-Karlstad är en av First Camps fem året runt-öppna destinationer.


Närmare 100 000, så många blev gästnätterna på First Camp Skutberget-Karlstad under fjolårets säsong. En ökning med 5% från 2015. Att gästerna blir fler är inte förvånande, hela campingbranschen uppvisar positiva kurvor. Med sina 17 destinationer i Sverige och Danmark är First Camp den ledande aktören inom camping och stugboende i Sverige. Skutberget-Karlstad är en av First Camps fem året runt-öppna destinationer.

I det nybyggda centrumhuset ryms en ny restaurang med en härlig uteservering, lobby med bar, butik och förstås campingens reception.

I det nybyggda centrumhuset ryms en ny restaurang med en härlig uteservering, lobby med bar, butik och förstås campingens reception.


Sociala mötesplatser

– Karlstad har massor av aktiviteter och sevärdheter att erbjuda. Det är en plats dit man åker för att få upplevelser. Bland våra 17 campingar utmärker sig Skutberget-Karlstad som en riktigt intressant plats för nyfikna semesterfirare. Vi är övertygade om att Karlstad som destination kommer att utvecklas i ett högt tempo de kommande åren och vi kommer att vara med och bidra till det, säger Unni Åström, VD First Camp.

Under 2016 och 2017 har First Camp satsat stort på destinationen Skutberget-Karlstad. Campingkedjan har investerat över 10 miljoner kronor i semesterpärlan vid Vänern. Bland nyheterna finns en hel del sociala mötesplatser, som förväntas locka Karlstadsborna till campingen.

– I år kan gästerna njuta av ett helt nybyggt centrumhus. I huset ryms en ny restaurang med en härlig uteservering, lobby med bar, butik och förstås campingens reception. Dessutom kommer campingen att få en helt ny lekplats för våra små gäster, och lägg därtill den populära äventyrsgolfen som invigdes förra sommaren, så förstår ni att vi är stolta. Vi har satsat på att skapa en destination som såväl Karlstadsbor som gäster från hela Sverige och Europa ska kunna njuta av, säger Unni Åström, VD First Camp.

2018 och 2019 satsar First Camp ytterligare på Skutberget-Karlstad. Campingens befintliga stugor ska rustas upp och även nya stugor byggs. Dessutom planerar First Camp att bygga ett nytt servicehus.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt