Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

Vintercamping
Forum - Vintercamping - Vintercamping med Hobby
Användare
Magnus
Skrivet: 2006-11-04 18:32:53

Vintercamping med Hobby

Hej

Har skaffat en nyare Hobby med luftburen värme och samt golv värme. Fixar man en vecka i fjällen med denna? Enligt vissa krävs det vattenburna system! Någon som vet?
Svar
PerG
Ny medlem
Inlägg: 1
Skrivet: 2010-01-16 15:24:18
Lätt fixar du en vecka med den vagnen. Vi har rest till fjällen varje år med Tyska husvagnar sedan påsken 2006. Komforten är naturligtvis bättre i svenska nordiska vagnar men ni behöver inte frysa. Kör bara el och gasol, vi har haft -20 utan problem. Enbart elbetteriet klarade i vår Hobby 650 ned till några minusgrader sedan spets med gas. Se till så ni har två fyllda tuber när ni åker. Var förbererd för tubskifte mitt i natten (det är då det brukar ta slut...)

För frysrisk avlopp, koppla ur (dra isär) den horisontella plastledningen till det verikala plaströret som går till avlopp kök. Ställ sedan en hink under det verikala så har ni ett fungerande frysfritt avlopp. Skippa avlopp frpån tvättstället eller gör samma sak med det. Om elanslutningen klarar mer effekt, ta med en kupevärmare och stötta med och spara gas. Gör gärna urkopplingen innan ni åker och se till så att kvavarvarande oanvänd rörbit är förankrad med upphängningsanorningen. Alternativt ta tillfälligt bort hela det oanvända rörpaketet.
För att besvara detta inlägg måste du vara inloggad
Logga in  |  Upprätta ny användare
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt