Vintercamping i Norge

För många framstår pärlan Hemsedal som något av det bästa Norge har att bjuda på när det gäller vinterdestinationer. Vi har tittat närmare på ytterligare några alternativ.

Hemsedal – alltid i topp

För många framstår pärlan Hemsedal som något av det bästa Norge har att bjuda på när det gäller vinterdestinationer. Vi förstår varför – skidspåren är välpreparerade, mångfalden är stor och utelivet är häftigt. Likaså vinner orten mycket på sin belägenhet och barnvänlighet – vackrare plats och natur får man leta länge efter.

Bru Haug Camping: bru-haug.no

Ny favorit – Norefjäll

Även Norefjäll seglar upp som en favorit bland många campare. Utöver fina skidspår är det enkelt att göra en avstickare till attraktioner som Blaafarvevaerket, Krøderbanen, och Villa Fridhem. Tio minuter från skidcentret erbjuder Slevigen Hytter och Camping platser till både husvagnar och husbilar. Platsen ligger tätt inpå insjön Krøderen och därmed är även naturupplevelsen säkrad!

Slevigen Hytter & Camping: slevigen.no

Campa i OS-byn i Lillehammer

Har du inte varit i OS-byn ännu så är det sannerligen på tiden! Lillehammer Camping har hela 200 uppställningsplatser och ligger endast 17 km från sägenomspunna Hafjell. För övrigt kan den charmerande lilla orten bjuda på lekcenter för barnen, bob samt turer med hundsläde. Är du ute efter en minnesvärd upplevelse? Kom ihåg att world cup går av stapeln i Lillehammer den 11-12.e mars 2010.

Lillehammer Camping: lillehammercamping.no

Gol i Norge

Gol erbjuder välpreparerade skidspår i storslagen natur.

Nära naturen i Gol

Gol Campingcenter har helårsöppet och kan visa upp fem skinande stjärnor. Platsen ligger två kilometer öster om centrum, och därifrån är avståndet till skidcentrat kort. Distriktet bjuder på 200 kilometer preparerade längdskidåkningsspår och är man ute efter äventyrliga upplevelser erbjuder lokala aktörer både snöskotersafari och pulkaåkning för dem som så önskar!

Gol Campingcenter: golcamp.no

Geilo

Birkelund Camping ligger 9 kilometer från Hagafoss och 20 kilometer från Geilo. Platsen rymmer 45 vagnar och hit är även hundar välkomna! Birkelund ligger i ett naturfredat område och här kan man få syn på både älg, räv och rådjur lite titt som tätt. Samtidigt är campingplatsen en strålande utgångspunkt för vinteridrott både i Hovet, snöhålan Sudndalen, Geilo, Ål samt Gol. Och när man väl är tillbaka från backen väntar en glödhet bastu på campingplatsen!

Birkelund Camping: birkelund-camping.com

Silkedalen i Rauland, Norge

Silkedalen i Rauland, Norge

Rauland

Rauland ligger från 700 – 1100 meter över havet och har varit en vinterklassiker för barnfamiljer i många år. Ett brett utbud av slalombackar, 140 kilometer med längdskidåkningsspår och andra vinteraktiviteter gör att barnen hela tiden har något att göra. Naturen består av allt från högfjäll till björkskogar och har du väldig tur kan du möta flockar med vildren på skidturen! Hagen Vintercaravan ligger på kort avstånd till skidspåren och har plats för 40 husvagnar. Utöver det ligger Totak i närheten och där kan man prova på isfiske!

Hagen Vintercaravan: +4735073136 eller +4741451607

Blefjell

Blefjell ligger på gränsen mellan Buskerud och Telemark, och för den som tycker om längdskidåkning är detta område ett sant paradis. Området har flera vintercampingplatser som ligger ideellt till med vild natur som närmsta granne – under fjolårets säsong kördes det upp hela 600 mil skidspår. Blestua Camping har 16 platser, och både Sanda Camping och Blefjellheisen erbjuder likaså vintercamping.

Camping i Blefjell: blestua.com och sandacamping.no

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket