Housecar

CampingSverige.se

18.1.16

Av: Daniel Andersson Fotograf: Truma
Dela
 

Grön start på 2016 för Truma

Truma har högt satta miljömål och fick därför nyligen certifieringar för en professionell miljö- och energistyrning. Men detta är bara början.

Truma har certifierats för en professionell miljö- och energistyrning enligt DIN EN ISO 14001 och DIN EN ISO 50001.

Truma har certifierats för en professionell miljö- och energistyrning enligt DIN EN ISO 14001 och DIN EN ISO 50001.


Truma startar det nya året "grönt". I slutet av 2015 erhöll Truma certifieringar för en professionell miljö- och energistyrning enligt DIN EN ISO 14001 och DIN EN ISO 50001. Målet med miljö- och energistyrningssystemen är att minska förbrukningen av el, gas, uppvärmningsbränsle och drivmedel i företaget och att reducera CO2-utsläppen samt avfall, farliga ämnen och avloppsvatten.

- Med en fortlöpande förbättringsprocess vill vi ge ett bidrag till miljö- och klimatskyddet och samtidigt öka vår effektivitet", säger Christian von Sassen, chef för driftsorganisationen vid Truma.

Hit räknas inte bara att tillverka långlivade, tillförlitliga och energieffektiva produkter, utan också att fokusera på hållbarhet i allt som företaget gör inom t.ex. utveckling och produktion.

Med solenergi genererar Truma

Med solenergi genererar Truma "grön" el, som täcker ca 25% av företagets hela elbehov.


Solenergi och regnvattenscisterner

Det bästa exemplet: med solenergi genererar Truma "grön" el, som täcker ca 25% av företagets hela elbehov. Dessutom tar Truma hand om sitt avloppsvatten och driver två regnvattenscisterner. Med dessa kan företaget använda 55 000 liter regnvatten per år för sanitetsanläggningarna.

Men detta är bara början.
- Vi har som mål att sänka våra CO2-utsläpp med 20% under de nästkommande fem åren, säger von Sassen.
- Vi är en innovativ tillbehörstillverkare som vill sätta standarder även inom miljöskydd och energieffektivitet. För Truma är det en viktig målsättning och en fast komponent i vår företagskultur", betonar VD Frank Oster.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt