CampingSverige.se

3.12.17

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Hemkänsla i Bürstners nya modeller

Efter ett framgångsrikt modellår 2017 laddar Bürstner upp med antal intressanta husbilsnyheter inför nästa säsong. Framför allt märks helintegrerade Lyseo I och Ixeo I, utrustningsalternativet Harmony Line och alkovbilen Argos.  

Harmony Line är genomgående för alla modeller i Lyseo TD-serien.

Harmony Line är genomgående för alla modeller i Lyseo TD-serien.


Hemkänsla är ett ledord när tyska Bürstner bygger sina husbilar. Vd Jens Kromer förklarar sin filosofi så här:
– Vi vill skapa ett unikt livsutrymme för de som älskar att resa. Alla ska känna sig som hemma i våra fritidsfordon. Det är den typiska Bürstner-känslan vi har sammanfattat i begreppet hemkänsla.
Som en följd av detta erbjuder Bürstner till modellåret 2018 utförandet Harmony Line för alla modeller i Lyseo TD-serien. Konceptet innebär att dekor, tyger, material, inredning och design harmonierar. Dessutom ingår massor av utrustning som t ex Skyroof-takfönster med mörkläggning, premiumdörr XL, passagerarkrockkudde, el-backspeglar, AC och farthållare.

Bürstner sålde cirka 10200 fritidsfordon under verksamhetsåret 2016/2017, av vilka cirka 76 procent var husbilar.

Bürstner sålde cirka 10200 fritidsfordon under verksamhetsåret 2016/2017, av vilka cirka 76 procent var husbilar.


Ny Argos

Alkovmodellen Argos har blivit uppdaterad med nydesignade möbler och ljusare golv. Med en sovplats ovanför förarhytten erbjuder modellen generösa utrymmen och den uppfällbara alkovbottnen förstärker känslan av rymd. Bilen är familjevänlig plats för upp till sex personer. Trots bilens totallängd på nära nio meter är den trygg och stadig på vägen, mycket tack vare det lågbyggda chassiet med tandemaxel.

Hemkänsla...

Hemkänsla...


City Car

Den kompakta City Car kommer i år med en ny planlösning – C 601 - med tvärställd nedsänkbar säng som standard. Med en höjd på 1,50 meter under sängen i upphissat läge, finns plats för t ex cyklar eller annat skrymmande under sängen. Sängen kan manövreras elektriskt både inifrån och utifrån bilen, via bakdörren. Sängen kan sänkas ned till två olika lägen. I helt nedsänkt läge blir sängen knappt 1,90 meter lång.

Nya Ixeo I har bl a nedsänkbar säng i förarhytten och helt plant dubbelgolv.

Nya Ixeo I har bl a nedsänkbar säng i förarhytten och helt plant dubbelgolv.


Ixeo I

Nya helintegrerade Ixeo I har en mängd innovativa nyheter. Nedsänkbar säng i förarhytten, funktionsdubbelgolvet Thermo-Floor (helt plant och isolerat med XPS-skum), krockkuddar på både förar- och passagerarplats samt extra bred dörr. Last- och stuvningsutrymmena är genomtänkta och många till antalet. Ixeo I finns med sju planlösningar. Särskilt intressant är Ixeo I 736 där de två sittgrupperna med sitt stora, centralt placerat bord enkelt kan förvandlas till fyra bältesförsedda sittplatser.

Höj- och sänkbar fristående dubbelsäng med 5-zons kallskummadrass är standard.

Höj- och sänkbar fristående dubbelsäng med 5-zons kallskummadrass är standard.


Lyseo I

Lyseo I är insteget till Bürstners helintegrerade husbilar. Genom att använda sig av lättviktsmaterial överskrids inte den magiska 3,5-tonsgränsen. Lyseo I är som standard byggd på ett lågprofilchassi från Citroën med 160 hästkrafters motor, 16-tumsfälgar, ABS-bromsar och ESP. De stora garagedörrarna underlättar lastningen och kan manövreras med bara en hand. Höj- och sänkbar fristående dubbelsäng med 5-zons kallskummadrass är standard.

Citroën

En annan nyhet är att från och med 2018 kan ”Edition 30”-modellerna av Travel Van, Nexxo Time och Ixeo Time som standard fås med ett lågbyggt chassi från Citroën.


Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt