Housecar

CampingSverige.se

26.8.16

Av: Daniel Andersson Fotograf: Hobby
Dela
 

Hobbys app prickade rätt

Att kunna styra värme, AC och belysning är de funktioner som husvagnsägare helst vill ha i en app. Det visar en undersökning som presenterats av studenter vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Nu kan du styra din Hobbyhusvagn genom ett knapptryck i telefonen.

Nu kan du styra din Hobbyhusvagn genom ett knapptryck i telefonen.


– Alla dessa funktioner finns också i den app som vi lanserat, konstaterar Mats Svensson, vd för Hobby i Sverige.

I slutet av förra året presenterade Hobby som första husvagnstillverkare en app som gör det möjligt för husvagnsägare att bland annat reglera värme och belysning via sin smartphone. I appen kan man också bygga sin egen husvagn, ha serviceboken digital, söka campingplatser med mera. Appen kallas MyHobby och är kompatibel med både iOS och Android.

Mats Svensson, vd Hobby Caravan Sverige.

Mats Svensson, vd Hobby Caravan Sverige.


Efterfrågan växer

Nu har Hobby fått svart på vitt att satsningen ligger helt rätt i tiden. En undersökning som genomförts under våren på Internationella Handelshögskolan i Jönköping visar att intresset för en app är stort bland husvagnsägare – och att det kommer att bli än mer viktigt i framtiden.
– Yngre ägare är mest positiva till en app och ur den synvinkeln kan man anta att efterfrågan på den här typen av tjänster kommer att växa i framtiden, menar rapportförfattarna.

I undersökningen fick deltagarna önska sig funktioner i en app, ovetandes vad som faktiskt fanns i Hobby-appen. Att kunna fjärrstyra värme och ljus kom på första plats. Nästa funktion som efterfrågades var säkerhetsrelaterade funktioner som att kunna fjärrlåsa vagnen och få rapporter om gasolens status.
– Vi har verkligen prickat rätt med appen, säger Mats Svensson nöjt.  

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt