CampingSverige.se

17.4.20

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Lödde Husvagnar satsar på Rent and Travel

Lödde Husvagnar breddar sin verksamheten och blir den sjätte uthyrningsstationen inom konceptet Rent and Travel.

Siw Jacobsson tillsammans med dottern Emma Jacobsson som också arbetar i familjeföretaget.

Siw Jacobsson tillsammans med dottern Emma Jacobsson som också arbetar i familjeföretaget.


Efterfrågan på campingfordon har ökat och allt fler yngre intresserar sig för det flexibla sättet att resa. Lödde Husvagnar möter utvecklingen på flera sätt.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda uthyrning av husbilar via Rent and Travel. Det är en efterfrågad tjänst och ett bra sätt att utveckla verksamheten och anpassa den till inte minst en yngre kundgrupp. Vi hyr även ut husvagnar i egen regi, säger Siw Jacobsson, delägare på Lödde Husvagnar.

Lars Bergholm, vd för Bergholm.

Lars Bergholm, vd för Bergholm.


Ska bli rikstäckande

Uthyrningskonceptet Rent and Travel lanserades i Sverige förra året, genom husvagns- och husbilsimportören Bergholm. Sedan dess har både intresset för att hyra husbil och antalet uthyrningsstationer ökat.

– Tanken är att konceptet ska bli rikstäckande och vi ser en stadig intresseökning både från de som vill resa och de som vill hyra ut. Vi är glada att genom Lödde Husvagnar etablera Rent and Travel i söder, säger Lars Bergholm, vd för Bergholm.

Nytt beteende

Intresset för semester på hemmaplan och inom Sverige ökar. Många av de som tidigare rest iväg väljer idag att stanna kvar i landet. Även efterfrågan på uthyrning av husbilar har ökat och på Lödde Husvagnar ser man att det delvis är en ny målgrupp med ett nytt beteende som vill hyra.

– En del vill bara resa under en eller ett par veckor på sommaren och har inte möjlighet att förvara en husbil under resten av året, inte minst för dem är Rent and Travel en utmärkt lösning. Likaså är det alltfler som väljer husbil istället för hotell eller stuga när de reser bort över helgen. Det är också bra för de som vill prova på husbilslivet innan köp, säger Siw Jacobsson.

Klicka för större bild


Weinsberg

Inledningsvis kommer Lödde Husvagnar att ha en husbil från Weinsberg för uthyrning, men förhoppningen är att utvidga på sikt.

– Husbilen rymmer fyra personer och är en av våra mest populära modeller. Den har en bra storlek och planlösning och får köras av den som har ett vanligt B-körkort, säger Siw Jacobsson.

Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt