CampingSverige.se

9.6.19

Av: Daniel Andersson Fotograf: Thony Kumral
Dela
 

Naturnära camping i Långasjönäs

Det var den sagolika naturen i naturreservatet som fick Magdalena Lock att falla. Åtta år senare driver hon fortfarande campingen tillsammans med sin man Bert. De har inte slutat hänföras över de vackra omgivningarna.

Bert Lock driver campingen tillsammans med sin hustru Magdalena.

Bert Lock driver campingen tillsammans med sin hustru Magdalena.


Magdalena Lock har varit i campingvärlden sedan unga år då hennes föräldrar köpte en camping som hon fick vara med att starta upp. Sen tog hennes liv svängen över Holland där hon bildade familj.
– När vi väl beslöt oss för att flytta hem till Sverige, Bert och jag, var det med sikte att starta egen camping. Jag var höggravid med tvillingar när vi till slut hittade vår campingplats i augusti för fyra år sedan.

– En del som bor här ska ut och vandra på Blekingeleden, några köper fiskekort av oss och fiskar lax, andra vill bara ut och jogga i skogen, berättar Magdalena Lock.

– En del som bor här ska ut och vandra på Blekingeleden, några köper fiskekort av oss och fiskar lax, andra vill bara ut och jogga i skogen, berättar Magdalena Lock.


Van att arbeta hårt

Hon medger att det var ganska fysiskt tungt att starta en camping under den erkänt hektiska augustimånaden, speciellt om man har en långt gången graviditet att ta hänsyn till. Men hon visste vad de gav sig in på och var dessutom van att arbeta hårt. Men det var det värt, de hade ju hittat sin drömcamping, med gott om hänförande natur, rikt djurliv och varmt badvatten inpå knutarna. Samtliga av campingplatsens 53 stugor har sjöutsikt kan hon idag stolt berätta. Men det är ändå inte en plats för stugsittare i första hand.
– En del som bor här ska ut och vandra på Blekingeleden, några köper fiskekort av oss och fiskar lax, andra vill bara ut och jogga i skogen.

Man kan hyra båt och fiska på Långasjön.

Man kan hyra båt och fiska på Långasjön.


Stora investeringar

Magdalena tror att nyckeln till framgång för den som vill driva en camping är att skaffa bra personal, så man faktiskt törs ta ledigt någon gång då och då och kanske få hänga med sina barn någon dag av deras sommarlov. En annan inte oväsentlig detalj att ta hänsyn till är ekonomin. Det tog några år för dem att spara ihop till möjligheten att investera i campingen, investeringar som framförallt skulle göra deras underhållsarbete lite enklare.

– Att våga arbeta långsiktigt ger stabilitet i tänkandet och framåtsynen. De första åren jobbade vi så mycket vi orkade men vi hade inte möjlighet att investera en enda krona. Men när vi till slut fick ihop för att köpa nya avloppssystem blev så mycket av vårt praktiska arbete enklare.

När vi talas vid i början av juni stundar Sweden Rock Festival. Det är alltid en lika rolig upplevelse på campingen.
– Men det märks när man städar männens duschrum att hårstråna är längre än normalt, skrattar hon.

Fakta Långasjönäs Camping & Holiday Village

Läge: mitt i naturreservatet Långasjönäs, Asarum i Blekinge
Platser: 90 varav 70 med el
Stugor: 53 st i storlekarna 9-50 kvm
Övrigt: roddbåt, fiskekort till flera sjöar (regnbåge, gädda, abborre, gös), kajak, kanot, minigolf, promenader, cykelturer och naturreservat Eriksberg

Se också...
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt