Kama Fritid

CampingSverige.se

2.12.16

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Northstar Liberty 2017: Smidig och flexibel camper

Northstar Liberty är en smidig camper som trots sitt kompakta format erbjuder alla bekvämligheter. Se ett filmklipp på nya årsmodellen och läs om prestandan.

Camperways i Haninge är generalagent för Northstar.

Camperways i Haninge är generalagent för Northstar.


En camper är det bästa från två världar - den är smidig som en husbil och flexibel som en husvagn.
Många som är intresserade av jakt, fiske och natur väljer en camper, men fordonstypen passar för de flesta personer oavsett ålder och resvanor.

Camperways i Haninge har specialiserat sig på amerikanska Northstar och är svensk generalagent för märket. Northstars campers tillverkas både med höjbart tak och med permanent ståhöjd. Samtliga modeller är förberedda för året-runt-bruk i nordiska förhållanden.

Kompakt men bekvämt!

Kompakt men bekvämt!


Northstar Liberty

En av årets intressantaste nyheter är den nya Northstar Liberty som premiärvisades på mässa Stora Nolia i augusti. Liberty utmärker sig genom att passa till de flesta pickup-bilar på marknaden. Den passar alla amerikanska fullsize-pickuper med 5,5-6,5 fots flak, bland annat Dodge Ram, Ford F-150 och Cheva Silverado.

Den passar också till japanska och europeiska pickuper med både dubbelhytt och 1,5 hytt, t ex VW Amarok, Ford Ranger, Isuzu D-max, Toyota Hilux, Nissan Navara. Minimum på hjulhusbredd är 110 cm.

Köket är i vinkel med glashäll och spisfläkt.

Köket är i vinkel med glashäll och spisfläkt.


Fullutrustad

Modellen är mycket kompakt för att vara fullutrustad med alla bekvämligheter. Den har endast 215 cm golvlängd är således lämplig att dra släp med. Långbäddarna i alkoven mäter 200 x 150 cm. Köket är i vinkel med glashäll och spisfläkt.

Liberty är bland annat standardutrustad med dusch både inne och ute, toalett, varmvattenberedare, kyl med frysfack, spisfläkt, takfläkt, Heki midi taklucka, brandsläckare, brandvarnare och gasollarm.

Tillvalslistan innehåller bl a elektriska stödben med fjärrkontroll, solpaneler 60-400 W, tv, stereo, AC, nedfällbar extrasäng (200x80), väggstege, cykelställ, markiser, takräcke, inbrottslarm och trådlös backkamera.

Övriga fakta:

- Dubbla värmesystem
- Luftburen gasolvärme på 4,7 kW
- Alde 230V vattenburet system med golvvärme
- Eberspächer Hydronic dieselvärmare
- Nedfällbar bunksäng 200x80 cm.
- Thetford C400 toalett
- Dometic 110 L kyl/frys

Grundpriset för Northstar Liberty är 309 900 kr (247 920 kr exkl moms).

Se filmklipp på Northstar Liberty 2017:


Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt