Kama Fritid

CampingSverige.se

26.11.15

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Nya ägare till Öggestorp Caravan AB

Kabe Försäljning AB tar över verksamheten i anrika Öggestorp Caravan AB.

Försäljningsanläggningen uppfördes 2001 och har ett mycket bra läge utmed riksväg 31 i Öggestorp.

Försäljningsanläggningen uppfördes 2001 och har ett mycket bra läge utmed riksväg 31 i Öggestorp.


Öggestorp har sedan 1997 sålt Adria husvagnar och husbilar och har på senare år blivit landets enda renodlade Adriacenter. Eftersom Kabe, genom sitt dotterbolag Adria Caravan AB, är en stor samarbetspartner till Öggestorp faller sig detta förvärv naturligt. Öggestorp har funnits i branschen sedan 1963 och drivits av samma familj.

Bertil Larsson började bygga husvagnar 1963.

Bertil Larsson började bygga husvagnar 1963.


Byggde egna husvagnar

1963 började Bertil Larsson bygga husvagnar under märket LBE som sedan blev Öggestorp Husvagnar. Efter 1995 då tillverkningen försvann började man sälja Cabby och sedan även Adria. Kennert Larsson fanns med i företaget redan från början men har sedan 2006 drivit organisationen tillsammans med sönerna Joakim & Jonathan.

Tillsammans med mycket duktig och kompetent personal har man byggt upp en stark verksamhet med gott rykte. Öggestorp är också känt för sin verkstad där man genom lång erfarenhet och gediget kunnande har erbjudit en service på hög nivå. Även denna del samt den stora och välsorterade butiken övergår nu till Kabe.

Alf EKström är vd på Kabe.

Alf EKström är vd på Kabe.


Komplett Kabe Center

Försäljningen av Adrias breda utbud har under flera år varit en succé i Öggestorp. När Kabe nu tar över, och samtidigt flyttar sin försäljningsverksamhet från Tenhult, blir anläggningen ett komplett Kabe Center med landets bredaste modellprogram av campingfordon.

Försäljningsanläggningen som uppfördes 2001, och som på senare år byggts till, har ett mycket bra läge utmed riksväg 31 i Öggestorp. Denna ingår inte i förvärvet utan behålls av nuvarande ägare och hyrs ut till Kabe under en längre tid.

Kennerth Larsson med sönerna Joakim och Jonathan.

Kennerth Larsson med sönerna Joakim och Jonathan.


Fritidstillbehör berörs inte

Fritidstillbehör Sverige AB som är landets ledande postorderföretag inom campingtillbehör berörs inte av förvärvet utan kommer drivas vidare och utvecklas av samma ägare som tidigare.

Man fortsätter i sina nuvarande lokaler men kommer på sikt att bygga ett nytt större lager. Detta för att bli ännu mer konkurrenskraftiga och på bästa sätt möta den ökande försäljningen.

Kabe flyttar in och driver vidare verksamheten från 7 december. Man tar också över de garantiåtaganden och leveranser av fordon som tidigare sålts i Öggestorp.
- Våra gamla kunder kommer få minst lika bra service som tidigare och kan känna sig trygga med den nya ägaren, säger Kennerth Larsson.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt