Housecar

CampingSverige.se

11.2.19

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Nyhet - Easy Camper i glasfiber!

Äntligen premiär! S Karosser i Dorotea har under längre tid jobbat med en helt ny campermodell. Nu är den till slut färdig och resultatet är en Easy Camper med glasfiberkaross. – Det är en premiumcamper, högsta kvalitet rakt igenom, säger vd Ulf Sellgren.

Nya Easy Camper med glasfiberkaross. Premiär på Caravan Stockholm 14-17 februari.

Nya Easy Camper med glasfiberkaross. Premiär på Caravan Stockholm 14-17 februari.


S Karosser går in på sitt 36:e år med en bra känsla och ett fulltecknat orderblock. År 2018 var ett rekordår som slutade med 117 sålda enheter och en omsättning på 28 miljoner kronor.

– Vi har fördubblat försäljningen under de senaste fem åren. Vår export till Tyskland går starkt, förra året såldes 80 campers där. Och vi skulle kunna sälja ännu mer, om vi bara hade fler campers att leverera, säger Ulf, som sysselsätter 18 personer med sitt företag.

Smidigt med pickup

Orsakerna till ökningen är flera. Bland annat har allt fler privatpersoner fått upp ögonen för fenomenet camper, det vill säga husbilspåbyggnader till pickuper. Dagens moderna pickuper har blivit bekväma och ökat i popularitet. Samtidigt har många husbilsägare upptäckt hur smidigt det är att använda sin befintliga bil. Istället för att skaffa ytterligare ett fordon så använder man sin pickup till fritidsboende. En camper behöver dessutom inte besiktigas eller skattas.

– Att husbilsförsäljningen bromsat in något kan vara till vår fördel. Vi märker att flera kunder har gått från husbil till camper.

Ulf Sellgren driver S Karosser som funnits i Dorotea i över 35 år.

Ulf Sellgren driver S Karosser som funnits i Dorotea i över 35 år.
Fotograf: Torbjörn Lagerwall


Kaross i glasfiber

På Caravan Stockholm premiärvisas en helt ny modell som utvecklats det senaste året. Den heter EC 6 GF, där de sista bokstäverna står för glasfiber. En snudd på revolutionerande förändring då S Karossers Easy Camper genom alla år har byggts den stabila sandwichkarossen som är välkänd för sina goda vinteregenskaper.

– Den nya karossen har samma goda prestanda och komfort, vi har inte tummat på kvaliteten en enda millimeter, lovar Ulf.
Glasfibercampern passar till dubbelhyttsbilar och har vattenburen värme inklusive golvvärme.

Fler nyheter

De övriga Easy Camper-modellerna bjuder också på en del nyheter, bl a har plåten fått ny struktur och dekor. Skåpluckor och dörrar är försedda med nya gångjärn med soft-close och sänglamporna har fått USB-uttag. Vidare har det utvändiga fotsteget fått ny konstruktion med hjul i botten av profilen. I monter A:12 kan du titta närmare på nyheterna från S Karosser.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt