CampingSverige.se

30.1.18

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Nytt från Carado - plåtis och helintegrerad

Efter att ha skördat stora framgångar med alkovbilar och halvintegrerade modeller växlar Carado upp och lanserar både en ny van med namnet Vlow och en helintegrerad husbil.

Carado Vlow - modellnamnet är stavat på tyska, men ska uttalas som engelskans Flow.

Carado Vlow - modellnamnet är stavat på tyska, men ska uttalas som engelskans Flow.


Carado lanserades av Hymer år 2006 och tillverkas på fabriken i Neustadt. Märket har skördat stora framgångar framför allt i instegssegmentet. De halvintegrerade modeller heter T medan alkovbilarna går under beteckningen A.

– Carado erbjuder mycket för pengarna, både kvalitet och funktion, säger Fredrik Uhlin, marknadschef på Erwin Hymer Group Sverige.
Nu kommer nästa steg i märkets utveckling, nämligen lanseringen av en van byggd på Fiat samt en ny helintegrerad modell med två planlösningar.

Vlow i stadsmiljö.

Vlow i stadsmiljö.


Vlow

De första exemplaren av Carado Vlow rullade av produktionslinjen i juni 2017. Modellnamnet är stavat på tyska, men ska uttalas som engelskans Flow. Bilen kommer i fyra planlösningar i längderna 5,41 meter, 5,99 meter och 6,36 meter.

Inredningen är ljus och modern och ingenjörerna har lyckats rita in ett funktionellt kök med 90-liters kylskåp, toalett, dusch, garderob och en dinette.

Carado Lifestyle I447.

Carado Lifestyle I447.


Helintegrerad

En stor nyhet är den helintegrerade I-modellen. Den finns i två planlösningar; 447 med långbäddar bak som kan förvandlas till dubbelsäng och 449 som har drottningsäng. Bilen är 743 cm lång och har en takhöjd på 213 cm.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt