Kama Fritid

CampingSverige.se

3.8.15

Av: Johan Persson Fotograf: Edel Puntonet
Dela
 

Polar 2016: Smarta finesser på nya modellerna

Det har skett mycket nytt med Polarvagnen inför den nya säsongen. Det bjuds på nya planlösningar, smarta finesser och en förbränningstoalett – Cinderella.

Klicka för större bild


På utsidan är det mesta sig likt, bortsett från några få uppdateringar av den blå färgsättningen. De separata rangerhandtagen som introducerades i fjol är nu standard. Den populära 590-modellen kan fås med totalvikten 1 800 kg, vilket möjliggör högre lastförmåga.

Invändigt har en hel del detaljer ändrats. I modeller med duschkabin är dörrarna inåtgående med ”glas” i frostad akryl. Väggarna i hygienutrymmet är vita, med en elegant svart hörnpanel vid blandare och handtag.

Som tillval finns nu även en förbränningstoalett som fått namnet Cinderella. Det innebär en toalett helt fri från både vatten och kemikalier. I modeller med vagnsbrett hygienutrymme är det nu också möjligt att välja vilken sida man vill ha toaletten på.

Klicka för större bild


Automatisk klimatkontroll

På planlösningssidan så gör beteckningen DBD comeback i 560, 590 och 700. 700 LB och 700 BK får större kök och 800 BR får våningssängar som är två meter långa.

Interiört har både det estetiska och det praktiska fått sig en uppdatering. Ovanskåpen är nu försedda med gasdämpare och trycklås. Lamporna i ovanskåpshörnen är också nya. Överbäddskåpen har fått en ljus nedre del och några textilkollektioner har tillkommit i år. Som tillval finns nackkuddar med en broderad isbjörn på. De ingår som standard i Svit-paketet.

Den som väljer Truma AC till sin vagn får helautomatisk klimatkontroll som standard. Det innebär att värme startar om det blir för kallt i vagnen och klimatanläggningen startar om det blir för varmt.
Polars husvagnsnyheter 2016 visas för först gången för allmänheten på Stora Nolia.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt