Kama Fritid

CampingSverige.se

21.8.16

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Polar 650 – ny enkelaxlad modell

En helt ny modell med sju planlösningar, ett badrum med integrerad dusch och nya beteckningar är några av Polars nyheter för 2017.

Polar har arbetat mycket med planlösningar.

Polar har arbetat mycket med planlösningar.


Efter värmländska Cabbys konkurs finns det nu två svenska husvagnstillverkare kvar; Kabe och Polar. Polarvagnen kan stoltsera med att vara Sveriges mest köpta husvagn med närmare 46 000 registrerade vagnar, även om storhetstiden är förbi. Möjligen vädrar Doroteaföretaget morgonluft med en konkurrent mindre på den svenska marknaden. I våras köpte Polar varumärket Cabby och reservdelshanteringen från Cabbys konkursbo och några av Cabbys tidigare återförsäljare har nu valt att istället sälja Polars sortiment.

– Det var självklart för oss på Polar att göra det vi kan för Cabbyägarna. Nu kan vi säkerställa en långsiktig reservdelshantering av hög kvalitet, för både handlare och Cabbyägare, förklarar Polars vd Tony Ekström.
Polar är sedan länge marknadsledande när det gäller just reservdelar. Tack vare ett stort lager i Dorotea kan företaget hålla många artiklar i lager och leverera reservdelar snabbt.

Planlösningen med barnrum är ny för i år.

Planlösningen med barnrum är ny för i år.


Planlösning med barnrum

Inför modellåret 2017 presenterar Polar en helt ny modell; Polar 650. Modellen finns i sju planlösningar som bland annat inkluderar en helt ny planlösning med barnrum. Polar 650 är en enkelaxlad vagn, som är lätt att både dra och parkera men samtidigt rymlig.

– Vi har även utvecklat ett badrum med integrerad dusch som kommer att användas i husbilen Grizzly och i flera av våra
vagnar, bl a 650 BR, berättar Tony Ekström.

Polar har arbetat mycket med övriga planlösningar, framför allt inriktat mot barnkammarlösningar.
Märket återgår till att använda vagnarnas innermått i modellbeteckningarna för alla modeller eftersom det är det mått som de flesta kunder använder som referens.
– Andra nyheter för 2017 är nya klädslar och gardiner, detaljer i exteriören, ytterligare utvecklat tekniken i vagnen med avseende på ljud och routerns funktionalitet, avslutar Tony Ekström.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt