Housecar

CampingSverige.se

5.12.18

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Premiär för Carthagos omtalade Liner-for-two

Carthago bjuder på ett stort antal modellnyheter, bl a två Sverigepremiärer. Lyxiga flaggskeppet Liner-for-two är den ena.

Liner-for-two.

Liner-for-two.


Tyska Carthago har satsat mycket på lättviktskonstruktioner för att fler modeller ska klara 3500 kilosgränsen. C-compactline och C-tourer har blivit upp emot 60 kilo lättare vilket ger ökad lastvikt. C-tourer har fått ett ansiktslyft med bl a ny front och även fått mer utrustning.

Nya generationen Carthago c-line har nyheter både invändigt och utvändigt; ett bakstycke i nytt material och en ny trädesign i inredningen. De större bilarna, Carthago e-line och e-line XL, har även fått ett helt nytt och större badrum och därmed blivit 30 cm längre.

Liner-for-two har många fiffiga lösningar; bl a kan sängarna hissas ned över förarhytten.

Liner-for-two har många fiffiga lösningar; bl a kan sängarna hissas ned över förarhytten.


Lyx för två

Carthago lockar med två spännande Sverigepremiärer inför 2019. Den stora nyheten, åtminstone till storleken, är flaggskeppet Liner-for-two. En helt ny modellserie som lanserades förra året, men ännu inte visats upp i Sverige.  

– Liner-for-two har ett helt annat tankesätt med långbäddar fram över förarhytten och en mycket rymlig rundsitsgrupp längst bak. Egentligen kan man säga att det är en lyxbil för två personer, två som vill ha det lite lyxigare med större vardagsrum med en stor rejäl sittgrupp och stor tv. Man kan bjuda in gäster och känna att man har gott om plats, säger Bengt-Åke Bengtsson, vd på Bengt i Örkelljunga.

Carthago Van.

Carthago Van.


Ny van

Den andra Sverigepremiären är en helt ny van, eller så kallad plåtis, från Carthago som byggs exklusivt för Norden. Carthago har inte tillverkat några van-modeller sedan runt millennieskiftet, men eftersom efterfrågan varit stor får fordonstypen nu åter en plats i sortimentet. Carthago van byggs på Fiat 35-chassi med 150 hästars motor och är bl a utrustad med backkamera, ac, navigator och farthållare.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt