CampingSverige.se

28.11.19

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Rekordsiffror för svensk camping

Nya siffror från SCB visar att de tre första kvartalen för 2019 blev de bästa någonsin för Sveriges campingplatser. Under årets första nio månader ökade antalet gästnätter på Sveriges campingplatser med 6 procent till 16,1 miljoner.

Peter Jansson, tf vd SCR.

Peter Jansson, tf vd SCR.
Fotograf: Torbjörn Lagerwall


– Att vi når rekordnivån från 2018 redan efter tre kvartal är fantastiskt. Vi ser en långsiktig trend som bottnar i ett starkt intresse för Sverige som resmål och camping som semesterboende säger Peter Jansson, tf vd på branschorganisationen SCR Svensk Camping.

Samtidigt som branschen ser tillbaka på ytterligare en stark sommarsäsong förbereder sig många campingar för en ny vintersäsong. Vintercamping blir allt populärare bland gästerna, mellan 2018 och 2019 ökade gästnätterna under december till april med 13 procent till 1,9 miljoner.

Det ökade husbilsanvändandet är en av anledningarna till att fler upplever den svenska vintern med campingplatsen som bas. Av SCR:s campingplatser har cirka 160 öppet året runt.

SCR:s digitala förmånskort.

SCR:s digitala förmånskort.


Digitalt förmånskort

Under sommarmånaderna är drygt 40 procent av alla gästnätter i Sverige på en campingplats. En majoritet av Sveriges turister från Norge, Tyskland och Nederländerna bor på camping under sin Sverigesemester.

– Branschens långsiktiga investeringar i boende, kvalitet och i marknadsföring har gett resultat. Intresset är stort, det ser vi inte minst i att vårt digitala förmåns- och incheckningskort nu har 250 000 användare. Nu ser vi med stor tillförsikt fram emot ett 2020 som har alla möjligheter att bli ytterligare ett toppår för svensk turism och för svensk camping, säger Peter Jansson.

Fakta

Antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgick under perioden januari till september 2019 till 16 145 000 st. Motsvarande period 2018 uppgick antalet gästnätter till 15 236 000. Preliminära siffror från SCB/Tillväxtverket.

Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt