CampingSverige.se

17.4.19

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Rent and Travel: Hyr husbil tryggt och enkelt

Försäljningen av fritidsfordon har ökat i rekordtakt. Samtidigt har det funnits en växande efterfrågan på en hyresmarknad för husbilar. Med nya konceptet Rent and Travel blir det möjligt – oavsett var i landet man bor.

Rent and Travel startades i Tyskland 2015.

Rent and Travel startades i Tyskland 2015.


Nu lanseras en ny möjlighet att upptäcka den frihet en fritid och semester på fyra hjul innebär. Rent and Travel är ett samarbete mellan den tyska husvagns- och husbilstillverkaren Knaus Tabbert Group och den svenska importören Bergholm – i ett unikt och riksomfattande hyreskoncept.

– Rent and Travel kommer att bli den första och enda kedjan som har uthyrningsstationer i hela landet. I nuläget finns uthyrare i Kristinehamn, Luleå och Norrköping. Fler uthyrare är på gång och vi kommer löpande att fylla på med nya orter. Dessutom finns planer på vidare lanseringar i Norden, säger Erika Johnsson, bokningsansvarig på Rent and Travel Sverige.

Rent and Travel är ett varumärke och koncept som ska bygga på en hög servicefaktor. Exempelvis är det alltid fritt att lämna sin privata bil hos uthyraren under husbilssemestern.

– Det ska vara enkelt för hyrestagare. Allt ska gå att lösa och vara inkluderat på ett och samma ställe. Vi har en unik hyrbilsförsäkring och assistans som hjälper hyreskunden om olyckan skulle vara framme. Det ska helt enkelt inte vara mer komplicerat än att idag hyra en vanlig personbil eller ett släp, berättar Erika.  

Fakta:

Rent and Travel startades i Tyskland 2015 och har blivit en stor succé. Där finns idag uppemot 1 500 enheter att hyra, vilka distribueras via 300 byråer och ett 100-tal uthyrare. www.rentandtravel.se

Bergholm är ett familjeföretag som bildades 1992 med säte i Kristinehamn. En av Sveriges största importörer av husvagnar och husbilar med uppemot ett 30-tal återförsäljare över hela landet. www.bergholm.com            

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt