Housecar

CampingSverige.se

25.4.14

Av: Jea Jonsson Fotograf: Jea Jonsson
Dela
 

Tre taggade systrar bakom nysatsning

Tre systrar som under fem somrar drivit kiosk och minigolf tillsammans med sina föräldrar tar steget in i campingvärlden. De tre, med respektive familjer, har tagit över rodret för Sandskogens camping i Ystad och de är mycket taggade inför den nya utmaningen.

Redo för campingservice; Daniel Nilsson, Viktoria Larsson, Josefina Nilsson, Fredrik Andersson, Louise och Engla Andersson.

Redo för campingservice; Daniel Nilsson, Viktoria Larsson, Josefina Nilsson, Fredrik Andersson, Louise och Engla Andersson.


I påsk är det dags på allvar, då möts gästerna av glada leenden, nymålade servicehus och under högsäsong utlovas dagliga aktiviteter både för barn och vuxna.
– Vi vill utveckla verksamheten men den första säsongen ska vi mest ägna oss åt att lära känna den och campinggästerna. Vi tog över i januari och har hittills bara haft uthyrning av stugor. Det är väldigt spännande att köra igång på allvar nu, det tycker vi nog alla, säger Louise Andersson.
Vi sitter i samlingsrummet vid receptionen där folk kommer och går. Utanför leker barn och det är en alldeles perfekt vårdag att vara på en campingplats. Blivande husvagnsgäster strosar omkring för att se ut den plats som de tänker tillbringa sommaren på. Någon får syn på Louise och har frågor om ditt eller datt. Trots att hon är ny lyckas hon svara på det mesta

Det är gott om barn på Sandskogens camping och de har en väldigt fin lekplats att vara i. I täten på syskonskarorna, den yngsta kusinen; Engla Andersson, 2.

Det är gott om barn på Sandskogens camping och de har en väldigt fin lekplats att vara i. I täten på syskonskarorna, den yngsta kusinen; Engla Andersson, 2.


Naturlig satsning på barn

Andersson, Larsson och Nilsson är namnen på de nya arrendatorerna. Louise är gift med Fredrik och de har barnen Engla, 2, och Noah, 4. Med systern Viktoria finns äkta mannen Anders Larsson och tvillingarna Mathilda och Julia, 14, samt Märta, 10. Josefina och Daniel Nilsson har tre barn; Elliot, 10, William, 8, och Othilia, 6.

Med tanke på barnrikedomen är det kanske inte så konstigt att de vill satsa en hel del på aktiviteter för just barn:
– Som förälder vet vi hur viktigt det är med aktiviteter. Vi tänkte börja med barngympa och en av oss har en ponny som vi ska ha här för ridning. Och så har vi en jättefin inhägnad lekplats, säger Louise men glömmer inte de vuxna:
– Något ska det hända varje dag, i vart fall när det är högsäsong. Det blir sådant som bingo, gympa, musikunderhållning och någon danskväll. Detaljerna får vi slipa på.

Smög sig på

Familjerna behåller kiosk och minigolf. Det här med att bli arrendatorer var en idé som liksom bara smög sig på.
– Campingen har ett så unikt läge, med närhet till både strand och centrum. Det är helt enkelt en underbar plats att vara på sommartid. Och frågan är ju alltid fri, säger Louise, och den kom i rättan tid för Ola och Rolf Lindgren, som drev campingen i mer än 20 år, hade haft tankar på att bryta upp.  
Någon erfarenhet av tält- eller husvagnsliv har dock ingen systrarna. Och det tror de heller inte är nödvändigt:
– Vi är alla bra på service och det är trots allt det viktigaste. Vi kan och vi tycker om att jobba med turism. Våra gäster ska också kunna påverka verksamheten, vi sätter upp en förslagslåda och den tar vi på allvar.
Säger Louise och konstaterar att familjerna har god hjälp, trots att de är många kan de inte vara överallt. Totalt anställs åtta säsongsarbetare och kiosken ska skötas av fyra sommarjobbare. Men både systrar och föräldrar lär synas bakom disken även där.

Se också...
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt