Kama Fritid

CampingSverige.se

7.8.15

Av: Johan Persson Fotograf: Johan Persson
Dela
 

Stora Nolia 2015: Husvagnsnytt på årets mässa!

Stora Nolia pågår för fullt i Umeå. Vi har varit där och spanat in årets spännande husvagnsnyheter från Adria, Cabby, Hobby, Kabe och Knaus.

Kabes instegsserie har fått ett nytt bakparti inspirerat av de övriga modellserierna.

Kabes instegsserie har fått ett nytt bakparti inspirerat av de övriga modellserierna.


På fjolårets Nolia-mässa i Piteå var det premiär för Kabes nya inredning ”Shannon Oak” på Royal, Hacienda och Imperial. Till 2016 får även Classic och Ädelstensserien ett nytt ljust och modernt träslag med namnet Camargue Oak. Dessutom får Classic-modellerna en ny sänggavel med inbyggd belysning.

En utvändig nyhet är att Classic får ett nydesignat bakparti, och kan dessutom fås med slät plåt på sidorna. En ny planlösning med beteckningen B16 tillkommer i utbudet och finns till alla modeller i Ädelsten och Royal, från storlek 560 och uppåt. Den har en tvärställd dubbelbädd baktill, som man kan gå runt på båda sidorna.

650 F2C Family Edition är en extra välutrustad familjevagn från Cabby.

650 F2C Family Edition är en extra välutrustad familjevagn från Cabby.


Cabby

Cabby från Kristinehamn är på banan igen efter rekonstruktionen. På 2016 års modeller är det i detaljerna som nyheterna sitter. Flera textilkollektioner är helt nya. Dessutom är priserna på samtliga modeller frysta till fjolårets nivåer.

En specialutgåva av barnkammarmodellen 650 F2C har tagits fram och har fått tilläggsnamnet Family Edition. Den är extra välutrustad, med bland annat cd-spelare, TV-antenn, fallskydd till våningssängarna, två draperier, mikrovågsugn, fondvägg i köket och nackstöd i sittgruppen.

Polar 800 BR, som får förlängda våningssängar till säsongen 2016.

Polar 800 BR, som får förlängda våningssängar till säsongen 2016.


Polar

Polar har finjusterat utvändiga designen och monterat smidiga draghandtag som standard. Planlösningen DBD med dubbelsäng och liten sittgrupp bak gör comeback i 560, 590 och 700. Dessutom får 700 LB och 700 BK större kök och 800 BR får längre våningssängar. 590-storleken kan nu fås med chassi som klarar totalvikten 1800 kg.

Invändigt är ett antal textilkollektioner nya, och som standard finns en ny golvmatta. Som tillval kan din Polar förses med en förbränningstoalett med namnet Cinderella. På planlösningar med tvärställd dubbelsäng och vagnsbrett hygienutrymme kan kunden själv välja på vilken sida toaletten ska placeras på. En annan invändig nyhet är nya dörrar till duschkabinen. De kunder som väljer AC till husvagnen får helautomatisk klimatkontroll som standard.  

Knaus Sϋdwind Silver Selection 750 UFK är en vagn för stora familjer.

Knaus Sϋdwind Silver Selection 750 UFK är en vagn för stora familjer.


Knaus

Tyska Knaus fortsätter att ta fram modeller speciellt för den Skandinaviska marknaden. Som komplement till den exklusiva Scandinavian Selection så säljs Sϋdwind-serien nu med tilläggsnamnet Silver Selection. Det innebär att mer utrustning ingår som standard, inklusive valfri viktökning, aluminiumfälgar, insektsdörr, överkast till sängarna, 190-liters kylskåp och duschutrustning. Südwind Silver Selection finns i 14 planlösningar, från den lilla 420 QD till familjemodellen 750 UFK.

Hobby De Luxe Edition har en ny, fräsch inredning som ska locka yngre köpare.

Hobby De Luxe Edition har en ny, fräsch inredning som ska locka yngre köpare.


Hobby

Hobby uppdaterar modellprogrammet med en ny boggievagn, 620 CL Prestige. I den är sittgruppen extra stor och med ett vinkelkök som har stora avställningsytor. Två enkelbäddar finns längst fram i denna planlösning.

Övriga nyheter på Hobby 2016 är en ny kökshäll med mer arbetsyta framför disko och spis. Dessutom är kylskåpet nytt. Det heter Super Slim Tower och är på hela 150 liter och installerat i en garderobsmodul vilket spar plats. Samtliga modeller får nya fönster, och nu får flera modeller även fönster på framgaveln. Serierna De Luxe, De Luxe Edition, Excellent och Prestige får nya stabila och kromade rangerhandtag.

En ny specialserie med namnet De Luxe Edition gör premiär till 2016. Det nya är en fräsch och modern inredning där träslaget går i ljust ton och med mörkgrå skåp och lådor. De Luxe Edition finns i fem olika planlösningar.

Som tillval på de vagnar som säljs i Sverige finns ett nytt mediasystem med Wifi och tillgång till Netflix och Spotify. I september, i samband med Elmia-mässan lanseras en ny app för kontroll av vagnens funktioner.

Adria Adora 522 UP Silver Edition är en extra välutrustad version av den populära planlösningen.

Adria Adora 522 UP Silver Edition är en extra välutrustad version av den populära planlösningen.


Adria

Adria som firar 50-årsubileum visar sitt nya flaggskepp Alpina 903 HT, med 9 meters invändig längd. Ny modell är även Alpina 663 HT med en liknande planlösning. Alpina-serien har fått ny design både ut- och invändigt till 2016. För att ytterligare uppmärksamma 50-årsfirandet har Adria tagit fram en jubileumsutgåva med namnet Silver Edition. Den finns bland annat till nya Adora som också har ny inredning och panoramafönster.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt