Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

30.3.10

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Camp-let
Dela
 

Storfamilj tillbringar hela campingsäsongen i en Camp-let

Den Camp-let som under hela säsongen kommer att hysa familjen Due på Sandskaer Strand Camping på Sydjylland har extra förtält och två extra sovkabiner.

Klicka för större bild


Camp-let har under de senaste åren testats under extrema vägförhållanden i bland annat Italien och Österrike. Men det blir under den kommande campingsäsongen som vagnen på allvar kommer att få visa vad den går för när en storfamilj på åtta personer flyttar in och blir fastliggare.

Fastliggartillvaron brukar vara husvagnarnas gebit, men så skall det inte vara menar Malene och Jørgen Due, från Gram på Sydjylland. De 38 och 39 åriga föräldrarna har en barnaskara på hela sex barn. Det är Niels på 12 år, Jens på 11 år, Søren på 8, Karen 5, Dagmar 3 och Peter på bara 3 månader. Redan när vi lärde känna varandra bestämde vi oss för att vi gärna ville ha fyra barn. Sedan har det bara rullat på. Hela familjen har under de senaste 4-5 åren tillbringat två veckor i Italien på somarna, där de har en lägenhet. Men camping har det aldrig varit tal om.

- Det är ju omöjligt att köpa en husvagn som är så stor att vi allihop får plats, säger Jörgen Due.

Han är anställd hos Camp-let A/S och idén med att skapa en megatältvagn kom närmast som en blixt från klarblå himmel. Jørgen åkte hem och lade fram idén för Malene och ungarna, sen var projektet i gång. De har beställt en plats på Sandskaer Strand Camping vid Genner Bugt på Sydjylland, så Camp-let vagnen kommer att stå där i alla slags väder, från påsk och fram till och med skolornas sommarlov.

Klicka för större bild


- Vi hade redan beställt två veckors semester i Italien, men vi ser allihop fram emot alla weekends och minisemestrar vid vattnet. Malene är frisör med egen salong och på mammaledighet för ögonblicket, men så snart hon börjar arbeta igen jobbar hon även lördagar. Då kan hon antingen åka in till salongen i Gram på lördag förmiddag eller så väntar vi alla med att åka tills hon är färdig. Sandskaer ligger ju inte så långt bort, säger Jørgen Due.

En Camp-let är utrustad med två sovkabiner med bra kallskummsmadrasser. Även om man ligger bra, finns det inte plats till flera i kabinerna än de två vuxna, två barn och eventuellt en bebis. Därför är familjens Camp-let Royal förlängd i alla håll och kanter med två sovkabiner och ett extra förtält. I alla fall bör man förvänta sig en del trängsel i tältet när hela familjen Due sitter bänkad runt campingbordet.

- Det tror jag inte blir något större problem. Därhemma är vi ju också vana vid att dela platsen, menar Jørgen Due. Direktör på Camp-let A/S, Hans Jörn Nissen har själv haft en av sina tältvagnar med på skidsemester i upp till 18 graders kyla.

- Så jag tvivlar inte en enda sekund på att vagnen inte klarar att stå uppmonterad hela tiden, till och med under yttersäsongen som traditionellt kan bjuda på ett lite mindre bra väder. Vi har använt samma konstruktion under mer än 30 år och många av dessa vagnar används fortfarande – antingen med originaltält eller med nya Isabella-tält. I alla fall är det viktigt att vi konstant utför vår egen produkt för att på det sättet få idéer till hur man kanske skulle kunna göra saker och ting ännu bättre, säger Hans Jørn Nissen.

Se också...

Camp-let 2018: Tältvagn i tre modeller

Camp-let 2018: Tältvagn i tre modeller

2018-03-01

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt