CampingSverige.se

9.2.19

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Två SCR-campingar blir femstjärniga

SCR Svensk Camping börjar året med att presentera alla klassificerade och branschanslutna campingplatser i katalogen Svensk Camping och på Camping.se. År 2019 har ytterligare två anläggningar nått femstjärnig status, bl a Bert Karlssons Ursand.

Orsa camping är nu en femstjärnig camping.

Orsa camping är nu en femstjärnig camping.


Klassificeringen är en viktig del i SCR Svensk Campings arbete med kvalitetssäkring och i år har ytterligare två anläggningar nått femstjärnig status, Orsa Camping och Ursands Camping i Vänersborg, vilket gör att det nu finns totalt 16 anläggningar med full pott.

- Branschen fortsätter att investera och vi ser en generell standardhöjning. Att antalet femstjärniga campingplatser ökar är en naturlig följd av detta, säger tf vd Peter Jansson.

Snart landar den 36:e upplagan av campingkatalogen Svensk Camping hos 150 000 svenska hushåll och för många är det startskottet på årets semesterplanering. Tillsammans med Camping.se, som är en av Sveriges största turistsajter med mer än 3 miljoner besök per år, presenteras totalt fler än 400 anläggningar som tillsammans erbjuder 9 000 stugor och 75 000 tomter.

Peter Jansson, tf vd SCR Svensk Camping.

Peter Jansson, tf vd SCR Svensk Camping.
Fotograf: Torbjörn Lagerwall


Rabattsystem

En annan av årets stora nyheter är att rabattsystemet som är kopplat till Camping Key Europe nu lanseras i Sverige. Gäster med ett aktivt Camping Key Europe kan ta del av boenderabatter på mer än 2 500 anläggningar i Sverige och Europa plus många andra rabatter och förmåner som gör semestern både billigare, säkrare och roligare.

Under 2018 bodde mer än 1 miljon gäster på någon av anläggningarna som är anslutna till SCR Svensk Camping och förra säsongen sattes av allt att döma ett nytt rekord för den svenska campingbranschen. SCR:s prognos är 3 till 4,5 procents ökning av antalet gästnätter gentemot året innan, vilket skulle innebär att antalet gästnätter når över 16 miljoner för första gången. Den officiella statistiken presenteras av SCB i senare i vår.

Ursands Camping ligger vackert i Vänersborg.

Ursands Camping ligger vackert i Vänersborg.


Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt