Malibu 2024: Jubileum och invigning

Under 2023 har Carthago Group firat inte mindre än tre jubileer. Dessutom har företaget hunnit släppa ett antal modellnyheter för 2024.

Det tredubbla jubileet handlar om att Malibu Van har producerats i tio år, den ursprungliga Odranci-fabriken byggdes för 15 år sedan och Carthago City i Tyskland fyller 10 år. Värt att fira är också att Carthago Group i våras invigde sin nya fabrik i Ormož, Slovenien, exakt ett år efter det första spadtaget. Den toppmoderna anläggningen är cirka 100 000 kvadratmeter stor och omfattar snickeri, för- och slutmonteringsanläggningar samt en stor logistisk organisation.

Den nya fabriken ligger i Ormož, Slovenien.

Bygger 3000 plåtisar

Fabriken har kostat cirka 500 000 miljoner kronor att bygga och här kommer minst 3000 plåtisar att tillverkas varje år. Invigningen besöktes av många prominenta gäster. Gästlistan toppades av den slovenske presidenten Nataša Pirc Musar vilket understryker betydelsen av Carthago Groups engagemang i Slovenien där de nu har två fabriker. Hela Carthago Groups ledning var närvarande inklusive grundaren och ägaren Karl-Heinz Schuler och vd Markus Kern.

Invigning av nya husbilsfabriken med bl a Sloveniens president.

Popup-tak

På modellsidan presenterar Malibu en uppgradering av 600 DB och 640 LE som nu kan fås med popup-tak och således har plats för fyra personer. Modellerna är 600 respektive 640 centimeter långa och har dubbelsäng (DB) respektive långbäddar (LE). Popup-taket är egenutvecklat och tillverkat i glasfiber som klarar hagelstormar. Samtidigt tillkännager Malibu att alla kylskåp kommer att vara av kompressortyp.

Mailbu 640 LE har nu popup-tak.

Dinetten i Malibu 600 DB.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket