Nya Camp Oak förlänger äventyret på Skånes Djurpark

I sommar kan Skånes Djurparks gäster bo mitt i vildmarken och vakna upp med björnar och vargar som närmsta grannar. I unika tältbyn Camp Oak kommer nattgästerna nära naturen och djuren. En annan nyhet i år är ett matkoncept med närodlad och hemlagad mat på djurparkens olika restauranger.

Camp Oak, tältbyn mitt i Skånes Djurpark.

Camp Oak, tältbyn mitt i Skånes Djurpark. Utvecklingen av Skånes Djurpark fortsätter, och årets stora nyhet är tältbyn mitt i parken. Camp Oak består av åtta familjetält med plats för upp till 6 personer och två större grupptält med plats för upp till 15 personer. Kvällsmat och frukost bokas i paketet och kan njutas vid öppen eld. I skymningen och när morgonen gryr kan tältgästerna följa med på exklusiva matningsexpeditioner tillsammans med djurvårdare.- På Camp Oak förlängs äventyret på Skånes Djurpark med övernattning mitt i naturen och ger en riktig vildmarksupplevelse. Här vaknar nattgästerna till ljudet av fågelsång och av djurens uppvaknande i parken, säger Kasper Schumacher.En annan nyhet för i år är ett utvecklat späckat dagsprogram med 13 olika matningsexpeditioner där gästerna tillsammans med äventyrare och djurvårdare bland annat får följa med på frukost hos sälarna, lunch hos björnarna och möta uttrarna back-stage.

Söta björnungar i Skånes Djurpark.

Söta björnungar i Skånes Djurpark. Nytt matkonceptOch det är inte bara maten för djuren som är viktig. Till gästerna har ett nytt matkoncept utvecklats med fokus på närodlat och hemlagat i äkta vildmarksstil. I nya restaurangen Lägerelden kan gästerna köpa ett grillpaket och grilla på någon av de många grillplatserna i parken. Det är dessutom möjligt för gästerna att boka grillpaket redan innan besöket. För den som är fikasugen lockar nya Bajscaféet med chokladkakor formade som djurbajs, och i Margits Gottebutik bjuds gästerna en söt nostalgitripp med klubbor och karameller i gammaldags stil.I en ny del som kallas Skafferiet har en gammeldags miljö byggts upp där råttor och möss bor i en gammeldags miljö.- Vi vill lära barn mer om råttor och möss genom att visa hur en gammeldags matkällare kunde se ut. Råttor och möss är djur som i alla tider har levt nära människan och vi tycker att det är spännande att se hur de lever, säger Kasper Schumacher.Skånes Djurpark är unik och störst i världen på nordiska djur och hur gästerna kan uppleva och lära om djuren. Förra året invigdes nya Expedition UPP, en totalt 350 meter lång äventyrsstig med hängbroar, som på sina ställen är uppe bland trädkronorna på hissnande nio meter över marken. Skånes Djurparks mission att skapa koppling mellan människor och djur. Fakta Skånes DjurparkDjurparken är störst i världen på nordiska djur. I parken finns djur som lever eller har levt vilt i Norden, däribland älg, björn, lodjur, varg, järv samt tama djur av gamla nordiska lantraser. Totalt har djurparken djur av fler än 85 olika arter. Skånes Djurpark är medlem i Svenska Djurparksföreningen och den europeiska djurparksföreningen EAZA.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket