FreedomTravel breddar innehållet med influencers

Freedomtravel startar året med att bjuda in gästskribenter och blir fullt ut ett resemagasin. Fokus är fortfarande resor, äventyr och camping, men nu med ännu större bredd.

Det digitala resemagasinet freedomtravel.se startade som en personlig blogg 2009 och har nu tagit steget till magasin. En av de största förändringarna är att sajten samlar ett större antal gästskribenter och influencers under sitt tak.

När freedomtravel.se startades 2009 av paret Peter och Helena Bergström, var det som en personlig reseblogg.
– Syftet var att inspirera till resor med och utan husbil i Sverige och världen, men redan då fanns en ambition om att med tiden utveckla sajten till något mer än en personlig blogg, berättar Helena Bergström.

Idag är freedomtravel.se ett digitalt resemagasin som lockar runt 90 000 unika läsare varje månad och har runt 1,5 miljoner sidvisningar per år. Antalet läsare ökar snabbt och stadigt, med en ökning på 224 procent från 2018 till 2021.

Skribenter under samma tak

Inför år 2022 har ett beslut fattats om att beskriva sajten som ett resemagasin, snarare än en blogg. Anledningarna till detta är framför allt att sajten nu samlar ett flertal gästskribenter och influencers under sitt tak.
– I och med detta blir bredden på innehåll större samtidigt som fokus på resor, äventyr och camping behålls, säger Peter Bergström.

De nya skribenterna presenteras på Freedomtravels startsida med namn och foto, och får dessutom en ”egen” sida med en presentation samt länkar till sina egna kanaler. På skribentens sida samlas också dennes samtliga artiklar.

Helena och Peter i Budapest.

Nya möjligheter

Syftet med att ta in gästskribenter är att kunna erbjuda läsarna ett mer varierat innehåll. Freedomtravel vill på detta sätt också erbjuda destinationer och andra samarbetspartners en möjlighet att samarbeta inte enbart med Freedomtravel.se, utan också med ytterligare influencers med egna kanaler.

Hittills har sammanlagt nio gästskribenter eller influencers anslutit och flera är på ingång.
– Ambitionen är att ha en grupp på runt 50 skribenter från både Sverige och andra nordiska länder, säger paret Bergström.
De som hittills anslutit är en blandning av journalister, bloggare och instagrammare, från Sverige och Norge. Alla har ett fokus kring resor, varav någon kan vara inriktad på husbilsresor, en annan på resor med barn och en tredje på mat och vin under resan.

Om Freedomtravel

Det digitala resemagasinet Freedomtravel inspirerar till resor, äventyr och camping i Sverige och världen. Magasinet startade 2009 och har idag runt 90 000 unika besökare i månaden och 1,5 miljoner sidvisningar per år enligt Google Analytics. Sammanlagt finns över 3600 inspirerande artiklar på svenska och varje dag publiceras ett nytt reportage. Sedan 2021 ger Freedomtravel dessutom varje år ut ett fysiskt sommarmagasin, som delas ut i 100 000 ex på campingar i Sverige.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket