Hitta rätt nivå – med ett enkelt knapptryck

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Vare sig du har husbil eller husvagn så kan det vara en utmaning att parkera i våg. Med E&P Hydraulics nivåsystem blir campinglivet mycket enklare.

Miro de Jong demonstrerar nivåsystemet på Elmiamässan.

Miro de Jong demonstrerar nivåsystemet på Elmiamässan. Fotograf: Torbjörn Lagerwall Att parkera sitt fritidsfordon i våg är inte alltid lätt. Därför har E & P Hydraulics utvecklat ett system som sköter det helt automatiskt. För husbilar heter produkten levelM och består av fyra stödben som vardera kan lyfta en vikt på två ton. – Med en knapptryckning ställer sig husbilen i våg, helt automatiskt på bara två minuter. Dessutom står husbilen helt stabilt, säger Miro de Jong, ansvarig för den svenska marknaden. Tack vare systemet känns inga rörelser i husbilen när någon stiger in eller ut. En fördel, inte minst för den som vill sova lite längre och inte störas av husbilens gungningar när någon morgonpigg går omkring i husbilen eller stiger ur.

Miro ansvarig för den svenska marknaden.

Miro ansvarig för den svenska marknaden.Fotograf: Torbjörn Lagerwall Panel eller fjärrkontrollFör husvagnsägare gäller samma sak. Här heter systemet levelC och har sex hydrauliska stödben som sköter jobbet så att man slipper använda handveven. Systemet styrs via en kontrollpanel inne i husvagnen eller fjärrkontroll och kan styras på två sätt: De hydrauliska stödbenen manövreras antingen helautomatiskt eller halvautomatiskt med parvis justering av stödbenen sida för sida manuellt. Detta innebär att man undviker vridbelastningar på underredet. – E&P Hydraulics nivåsystem kan eftermonteras på nästan alla husbilar och husvagnar, säger Miro de Jong. Godkänt av Al-koE & P Hydraulics har sitt säte i Nieuw-Vennep i Nederländerna och har funnits på marknaden i drygt tio år. Sedan januari 2018 ingår E&P Hydraulics i DexKo Global-koncernen.– Vi har det mest sålda nivåsystemet i Europa och är det enda som är godkänt av Al-ko, berättar Miro.

Nytt avsnitt släpps varje tisdag och fredag hela sommaren.

Se alla avsnitt
© 2023 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket