Jubileum hela året hos Lödde

Lödde husbilar och husvagnar fyller 35 år och kan blicka tillbaka på en härlig resa. – Det har gått upp och ner under åren, men vi har haft roligt nästan jämt, säger Siw Jacobsson.

Redan under Trettonhelgen i januari började Lödde husbilar och husvagnar att fira sitt 35-årsjubileum. Den 15 april var anläggningen återigen laddad med fritidsfordon och specialerbjudanden och firandet fortsätter nu under hela året. Allting började år 1988 i lokaler på Fågel Fenix väg i Löddeköpinge, ett par hundra meter från där anläggningen ligger i dag. Då var det husvagnar från Cabby som gällde och ända fram till märkets konkurs år 2016 var Lödde en av landet största återförsäljare av det värmländska märket.
– Det var jobbigt när Cabby försvann, det var vårt huvudmärke och en del av vår identitet. Vi började i stället började med Polar, ett byte som slog mycket väl ut och nu är vi en av landets största Polar-försäljare, säger Siw.

Familjen tittar ut från sina husvagnar på en bild från 2018.

Familjärt

År 1990 byggde företaget nya lokaler på Terminalvägen 1. För sju år sedan gjordes en tillbyggnad på 500 kvadratmeter vilket ökade kapaciteten både i verkstaden och i försäljningshallen. Vid den här tidpunkten tog barnen Emma och Viktor steget in i verksamheten och är idag en viktig del i familjeföretaget.
– Vi har aldrig haft målet att bli störst, vi vill vara det familjära och välkomnande företaget. Det tycker jag att vi har lyckats med, säger Siw.
Personalstyrkan har genom åren legat runt 8-10 personer och alla medarbetare ingår i Löddefamiljen.

Siw och Bengt blev Årets företagare i Kävlinge år 2015.

Se möjligheterna

En viktig milstolpe inträffade 2007 då samarbetet med Bergholm inleddes och Knaus, Weinsberg och T@b introducerades. Mitt i pandemin lanserades ytterligare ett nytt husbilsmärke, italienska Laika, vilket fallit väl ut.
– Vi har idag ett brett sortiment med varumärken som komplettera vandra väldigt väl. Kostymen är alldeles lagom stor och både vi och kunderna trivs med utbudet, tycker Siw.
Efter 35 år i branschen är hon van vid att det går upp och ner.
– Det gäller att jobba på och se möjligheterna, det går inte att sitta med armarna i kors och tycka att det är tråkigt. En lågkonjunktur ska man gasa sig igenom, menar Siw.
Lödde är kända för att anordna event och aktiviteter, tillställningar som ofta är välbesökta.
– I helgen hade vi till exempel Polarhelg där vi bjöd på korv och hembakat. Det kom med nästan 300 besökare och under veckan sålde vi fem fordon.

Stort intresse

Nu ser hon fram emot att fira 35-årsjubileet hela året. Hon tror på ett bra år för branschen.
– Visst är det tuffa tider, men intresset för fritidsfordon är fortsatt stort och kan vi hålla en attraktiv prisbild kommer kunderna att köpa, avslutar Siw Jacobsson.

Fakta Lödde Husvagnar och husbilar

Grundades: 1988 av Siw och Bengt Jacobsson
Märken: Knaus, Weinsberg, T@b, Polar och Laika
Omsättning (2021): Drygt 78 miljoner
Anställda: 10
Aktuell: Fyller 35 år och firar hela året!

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket