Klassiska Combi Camp tillbaka i Sverige

Klassisk dansk tältvagn med holländskt ägande – nu åter i Sverige. Lagom till sitt 60-årsjubileum gör Combi Camp comeback i Sverige via den halländska tältexperten Cj Tält.

Cj Tält och Fritid i Torup har lång erfarenhet av tältvagnar och är största återförsäljare i landet. Varumärkena Camp-let, Campooz och Comanche får nu sällskap av ytterligare en tältvagn. Cj Tält ingår nämligen numera i den exklusiva skara företag som säljer den klassiska tältvagnen Combi Camp. Det finns totalt åtta återförsäljare i Europa – tre i Nederländerna, två i Danmark, en i Tyskland, en i Norge och nu alltså en även i Sverige.
– Det känns jättekul att Combi Camp nu finns i Sverige igen, märket har inte varit representerat här på 13 år, säger Christer Jönsson på Cj Tält.

Christer Jönsson lever som han lär och tältar så ofta han kan.

Originalet

Combi Camp firar 60-årsjubileum och ses som pionjärer i branschen.
– Combi Camp är originalet, de var först. De ägs numera av ett holländskt företag, men tillverkas fortfarande i Danmark, säger Christer.
Enligt honom är Combi Camp så nära en hopfällbar husvagn man kan komma.
– Den är förvisso dyrast, men också den tältvagn som ger mest för pengarna. Den utmärker sig genom att vara otroligt komplett. Toppmodellen har bl a kök med trelågig spis, kylbox, vask och 12 volt från bilen som standard, säger Christer.
Combi Camp kostar mellan 140 000 och 225 000 kronor, beroende på modell och utförande.

Combi Camp är en klassisk tältvagn med hög kvalitet.

Säsongsstart

Året har börjat lite lugnare än vanligt, men fortfarande är intresset för mobilt boende stort.
– Vi har många kunder och får mycket förfrågningar, men det tar längre tid att komma till avslut. Samtidigt går utemöblerna väldigt bra, vi har ett brett sortiment från Hillerstorp och Brafab.
Den 1 april drar Cj Tält igång med ordinarie öppettider.

Tältvagn kan dras med elbil och ger en försumbar ökning av bränsleåtgång.

 

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket