Nya figurer i filmen Solsidan

Av: Daniel Andersson • Fotograf: Fredrik Uhlin

Filminspelningarna av TV4-succén Solsidan är nu avslutade. Förutom den välkända ensemblen dyker två nya skådespelarna upp, Henrik Schyffert och Sven Wollter. Dessutom gör en ny figur entré i rollistan – nämligen en Hymer husbil!

 

Komediserien Solsidan är en av TV4:s största framgångar. Det första avsnittet i andra säsongen hade 2 530 000 tittare, det högsta tittarantalet kanalen haft på tio år jämsides med två avsnitt av Let´s Dance. Efter sju år och fem säsonger är det nu dags för Solsidan att bli långfilm. – Det känns väldigt spännande. Det har varit roliga inspelningar, kul att återförenas med gänget, säger Felix Herngren. Förutom att spela rollen som tandläkaren Alex, står han tillsammans med sin bror Måns Herngren för regin. De var senast aktuella med ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann”. Tidigare har Felix Herngren även regisserat långfilmerna ”Vuxna människor”, ”Varannan vecka” och ”Hundraettåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

Huvudrollsinnehavarna i Solsidan.

Huvudrollsinnehavarna i Solsidan.

Mycket skratt

– Det är så klart lite annorlunda att göra långfilm jämfört med tv-serier. Det långa formatet gör att historien kan berättas utförligare, rollporträtten blir tydligare. Framför allt är manusarbetet annorlunda, berättar Felix. I tv-serien Solsidan avlöste skämten varandra medan själva handlingen fördes framåt i maklig takt. Som tittare kunde man hoppa in i vilket program som helst och ända följa med. I långfilmen tar handlingen större plats. – Det är möjligt att filmen får ett större djup än serien, men det handlar fortfarande om komedi. Det blir mycket skratt, lovar Felix.

Tystnad - tagning! Det pågår febril verksamhet under inspelningen av filmen Solsidan. I gul täckjacka och hatt skymtar en ny rollfigur spelad av Henrik Schyffert.

Tystnad – tagning! Det pågår febril verksamhet under inspelningen av filmen Solsidan. I gul täckjacka och hatt skymtar en ny rollfigur spelad av Henrik Schyffert.

Nya rollfigurer

Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Mia Skäringer, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh är självskrivna i rollerna som  Fredde, Mickan, Anna, Ove och Anette. I filmen introduceras en ny rollfigur i Freddes pappa som är biståndsarbetare och har åsikter som inte delas av Fredde. Rollen spelas av Sven Wollter, som enligt uppgift trivs utmärkt med figuren. Även Henrik Schyffert har skrivits in i manus. – Han spelar en äventyrare som rest jorden runt, klättrat i berg och vandrat i djungeln. Han gör entré i filmen med sin husbil, en rolig roll som bidrar med mycket humor.

Clara Byström Herngren och Felix Herngren strålade ikapp med lacken när de hämtade sin nya husbil.

Clara Byström Herngren och Felix Herngren strålade ikapp med lacken när de hämtade sin nya husbil.

Köpte egen husbil

Husbilen, som lånades ut av Hymer Center, gjorde inte bara avtryck i själva filmen. Under inspelningarna blev Felix Herngren så förtjust i husbilen att han köpte en själv. – Jag är ofta på resande fot i jobbet, det blir många övernattningar borta. Med husbil är det enkelt att bo nära inspelningsplatsen, det sparar tid och pengar. Under arbetsdagarna kan man gå undan och läsa eller vila, jättesmidigt, tycker Felix.

Valet föll på en Hymer B 798 Premiumline fullutrustad med allt från köksredskap och textilier till fritidsmöbler, elcyklar och en uppblåsbar kanot. Felix är inte främmande för att även prova husbilsemester med familjen. – Absolut. Det blir nog inte på vanliga campingplatser, men gärna längs kusten på t ex Gotland. Där har jag haft hus förut, tänk vad härligt att få vakna upp i husbilen vid stranden, avslutar Felix Herngren.

Fredrik Uhlin, marknadschef Erwin Hymer Group Sverige.

Fredrik Uhlin, marknadschef Erwin Hymer Group Sverige.

Lånade ut husbil

Erwin Hymer Group Sverige lånade ut en Hymer husbil till Solsidan-filmen. – Vi har gjort flera sponsringsprojekt tidigare, bl a Musikhjälpen och Postkodlotteriet. Det är roligt att medverka i seriösa sammanhang där varumärkena lyfter varandra, säger Fredrik Uhlin, marknadschef.

 

Om filmen Solsidan

Filmen har premiär den 1 december 2017. Regi av Felix och Måns Herngren. Den utspelar sig i Solsidan, Saltsjöbaden samt Torekov i Skåne. Produktionsbolagets beskrivning av handlingen: ”När tv-serien blir film, fördjupas livet på Solsidan. Alex & Anna, Fredde & Mickan och Ove & Anette kämpar med olika livskriser som skilsmässa och barnlöshet samt oskrivna badregler i Torekov.”

Relaterade artiklar

Tabbert 2022: Vagnar med premiumkänsla

Sponsrad artikel

Husbil sommaren 2022? Då måste du vara snabb!

Smaka på camping: Bergholm arrangerar ny mässa på Elmia

Dometic: Coola kylboxar som tål hårda tag

Ny vd för Husbilslandet

Sponsrad artikel

Tre visningshelger – se alla 2022-nyheterna hos Tumbo!

© 2021 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket