Så skapades campingpärlan på Bjärehalvön

Under tolv år har Nilla och Micke Mathiasson utvecklat en campingidyll där alla känner sig som hemma. – På Båstad Camping är vi alla som en stor familj, säger de.

På Bjärehalvön mellan Laholmsbukten och Skälderviken finns massor av intressant historia, kultur och natur. Det vackra området lockar besökare från hela landet som söker en mångfald av upplevelser – allt från den pulserande tennisveckan till lugnet i Norrvikens Trädgårdar. Mitt i allt detta ligger en familjecamping som i all sin enkelhet är ganska märkvärdig. Båstad Camping togs över av Nilla och Micke Mathiasson år 2012 och de hade egentligen ingen aning om hur man driver en camping.
– Minst av allt visste vi hur vi skulle kunna finansiera köpet av en hel camping. Men vi hade bestämt oss så med mycket vilja, tålamod och envishet gick affären i lås. Idag är en av campinggatorna uppkallad efter vår bankkontakt som övertalade ledningen att låna ut pengar till oss, skrattar Nilla.

Båstad Camping ligger vackert mellan Laholmsbukten och Skälderviken.

”En enda stor familj”

Under åren har Nilla och Micke skapat en rofylld plats med kontinental atmosfär. Husbilar, husvagnar, villavagnar, tält och glampingtält samsas på området – vissa är återkommande säsongscampare, andra gästar campingen för första gången. Som det sammanhållande bandet finner vi personalen – i receptionen, i butiken och i restaurangen.
– Vi är som en enda stor familj. Målet är att skapa en hemtrevlig miljö för alla, både nya och gamla gäster, säger Micke.
Flera av deras egna barn är involverade i verksamheten, med allt från bokningssystem och broschyrproduktion till inhopp i den dagliga skötseln.
– Vi är ett riktigt bra team med olika superkrafter. Det vi har gemensamt är kärlek till vår camping och våra gäster, förklarar Nilla.

Fin utnämning

Hon och Micke är vana husbilscampare och tillbringar 5–6 veckor varje år i Europa. Spanien och Frankrike är två favoriter, där njuter de av god mat, dryck och intressanta sevärdheter.
– Resorna ger oss inspiration till saker som vi ibland förverkligar hemma i Båstad. Som exempel tarte flambée, den stenugnsbakade pizzan från Alsace, som är en av paradrätterna i vår restaurang, berättar Micke.
Det goda bemötandet på många europeiska campingar är också något de tar med sig.
– Europa ligger långt framme i servicen mot campinggäster. Vi försöker efterlikna dem i den mån vi kan, tillägger Nilla.
Nyligen fick de ett fint bevis på att de lyckats – den europeiska campingorganisationen ASCI utnämnde Båstad Camping till en av Sveriges fem bästa campingar.
– Vi är både stolta och ödmjuka för detta! Att vi är framröstade av både svenska och utländska campare gör oss särskilt glada, säger Nilla.

Minnen för livet

Högsäsongen närmar sig och campingen är redo att möta årets gäster. Restaurangmenyn är uppdaterad, turisttåget Morris är nyservat och eventkalendern fullbokad med quiz, livemusik och dryckesprovningar.
– Det ska bli jätteroligt, det är ju detta vi lever för! Den varma atmosfären och de personliga mötena är det som gör vår camping speciell. Vi vill ge våra gäster bästa möjliga helhetsupplevelse, tillsammans skapar vi minnen som varar livet ut, avslutar Nilla och Micke Mathiasson.

Micke och Nilla Mathiasson välkomnar till Båstad Camping.

På Båstad Camping erbjuds hög personlig service och en riktig "borta men hemma-känsla". En modern campinganläggning med fräscha serviceutrymmen, en mysig krog med god mat och fullständiga rättigheter. Här finns det något att göra för både vuxen som barn.
Campingtomter: 196
Ställplatser: 56 med el
Stugor: 4
Glampingtält: 4
Faciliteter i urval: restaurang, butik, cykeluthyrning, äventyrsgolf, boule, lekplats, trollskog och grillplats.
Närhet till: sandstränder, vandrings- och cykelleder, tennis, segling och golfbanor.

Till Båstad Campings hemsida
Det här är en annons från Båstad Camping och inte en artikel från CampingSveriges redaktion.
Du kan mejla vår annonsavdelning på annons@mediapress.se.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket