Svenska Campingpriset 2024: Ölandsprofil är Årets företagare

SCR Svensk Camping har utsett Catrin Fägersten Sörensson till Årets företagare 2024. Catrin och hennes familj driver sedan många år Saxnäs Camping på Öland.

Den 14 mars hölls SCR Svensk Campings årskonferens på Liseberg Grand Curiosa Hotel i Göteborg. Traditionsenligt delades priser ut till branschens mest framstående företagare.
Kategorin Årets företagare 2024 vanns av Catrin Fägersten Sörensson på Saxnäs Camping Öland. Hon är en erfaren branschprofil med mångårigt arbete i Camping Öland och har även varit ledamot i SCR:s styrelse.

Catrin Fägersten Sörensson är Årets företagare 2024.

”Starkt engagemang”

I juryns motivering står bland annat att ”pristagaren är en person med ett starkt engagemang för både sin camping, sin region och sin bransch”. Där framhålls även att Catrin Fägersten Sörensson ”är en uppskattad kollega i branschen som står upp för sina åsikter och gärna vill bidra till att föra branschens utveckling framåt”. Saxnäs Camping har ett mycket fint läge precis vid havet och erbjuder drygt 500 campingtomter för husvagn, husbil och tält samt 40 stugor och villavagnar i olika storlekar. Den 12 april öppnar campingen för säsongen 2024.

Saxnäs camping ligger vackert två km norr om Ölandsbron.

Hållbar ekoturism

I kategorin Årets hållbarhetsinsats tog IngMarie och Anders Junler hem vinsten. De driver Klarälvens Camping i Värmland där man som gäst kan uppleva naturen genom Vildmark i Värmlands timmerflottfärder, kanotturer och bäversafari. Verksamheten figurerade i tv-serien Vild kärlek som gick på TV3 förra våren. Paret Junler arbetar strategiskt med en miljöpolicy för att skapa en långsiktig och hållbar utveckling för verksamheten. I motiveringen kan man bland annat läsa att ”pristagarna arbetar med hållbar ekoturism och presenterar ett spännande utbud för sina gäster”. Vidare ”kombineras lokal upplevelseturism med stort ansvar för natur, kultur och människor som skapar minnen för livet” och ”årets pristagare är sanna ambassadörer för sin destination”.

”Stora inspiratörer”

Martin Juhos, vd på SCR Svensk Camping, är nöjd med valet av årets pristagare.
– De har under flera decennier varit drivkrafter i branschens utveckling. Genom sitt djupa engagemang och konsekventa arbete med att förnya och utveckla sina anläggningar, har de skapat upplevelser i världsklass. De är inte bara stora inspiratörer i vår bransch utan också för hela Turistsverige, säger han.
Priserna till vinnarna består av glasskulpturer designade av Maria Pettersson som är tillverkade på glasbruket Bergdala Studioglas.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket