Undersökning: Topp tio vackraste landskap enligt svenska folket

Vilket landskap är egentligen vackrast? Det har husbils- och husvagnsåterförsäljaren Forsbergs Fritidscenter låtit Sifo ta reda på genom att ställa frågan till över 1 000 svenskar.

Skåne tar hem det. Drygt en av fem (19 %) tycker att vårt allra sydligaste landskap bjuder på de vackraste omgivningarna. På andra plats finner hamnar Bohuslän (15 %) och på delad tredjeplats placerar sig Dalarna och Gotland, med 14 procent av rösterna vardera.
– Sverige är ett land fullt av variation och varje landskap bär på sin egen unika charm. Men det är lätt att förstå varför många tycker att Skåne med sitt öppna naturlandskap är kronjuvelen i Sveriges landskapsskatt, säger Jonas Karlsson, vd Forsbergs Fritidscenter.

Jonas Karlsson, vd Forsbergs Fritidscenter som låtit Sifo ta reda Sveriges vackraste landskap genom att ställa frågan till över 1 000 svenskar.

Han konstaterar även att samtliga landskap i toppen av listan på något sätt kan kopplas till sommar och semester.
– När vi vill sakta ner och ladda om batterierna, är det till natursköna platser vi vänder oss. Därför är det inte särskilt överraskande att listan toppas av landskap som kommit att bli symboler för sommar och lediga stunder.

Skåne tar hem Sveriges vackraste landskap enligt undersökningen där drygt en av fem (19 %) tycker att vårt allra sydligaste landskap bjuder på de vackraste omgivningarna.

Sveriges vackraste landskap - topp 10

1.Skåne 19%
2.Bohuslän 15%
3. Gotland/Dalarna 14%
5. Öland 10%
6. Jämtland/Lappland 9%
8. Småland 7%
9. Norrbotten 6%
10. Halland 5%
10. Värmland 5%
10. Blekinge 5%
10. Västergötland 5%

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket