Hitta lugnet på Törestorps camping

Det började som en diskret belägen kommunal badplats. Campare började söka sig dit och platsen blev allt mer populär. Nu har den förvandlats till en välbesökt campingplats som ändå lyckats bevara lugnet och känslan av att vara kvar i naturen.

Kent Johansson, som sitter i styrelsen för Vissefjärda samhällsförening vilken driver Törestorps camping, är en av verksamhetens eldsjälar. Han berättar att hans engagemang i campingen egentligen bara är slumpens förtjänst.

– Jag och min familj skulle måla om huset där vi bor och ville inte sova i målarfärgsdoften, så vi tog in på campingen. Vi märkte att vi trivdes härute och eftersom vi bor i närheten föll det sig naturligt att jag började hjälpa till mer och mer med olika saker som nyckelutlämning, att låna ut elkablar, visa folk tillrätta, berätta om området och se till att de parkerar med fronten åt rätt håll. Nu har campingen blivit mitt andra hem.

Törestorps Camping

Det som lockar många till campingen är det lummigt fridfulla, men också närheten till vatten.

En sann idyll

Han kallar det för en sann idyll, den lilla campingplatsen mitt i grönskan med sammanlagt ett trettiotal platser, som ibland tar slut.

– Men ofta kan vi lösa det ändå. Man vill ju inte skicka ut någon att campa mitt i skogen en sen kväll.

Många som kommer är dock stamgäster. De vill åt tystnaden och närheten till vattnet. Att annonsera för att få fler gäster är inte aktuellt, säger han.

Törestorps Camping solstolar

Det är inte svårt att hitta en plats i lugn och ro för sin solstol.

Inte heller att ha ett bokningssystem, då missar de ju alla spontangäster. De som prövar en natt och sen blir kvar kanske upp till tio dagar, vilket har hänt.

– Ett bokningssystem skulle göra detta omöjligt och vi vill ha en viss frihet för gästerna att känna efter om det här är en bra plats för dem.

Inga hoppborgar

Men i allt detta lugna, vad vill gästerna göra med sin lediga tid?

– Det finns fina cykelleder, bra fiskemöjligheter och framför allt tid till lugn och ro. Däremot finns inte och kommer inte att finnas hoppborgar eller minigolfbanor.

Törestorps Camping

Det finns gott om lugna natursköna platser att ställa sin husvagn på.

Idag är hela Kents familj på något sätt inblandad i campingverksamheten. Och att de en gång tog in här för att undvika att sova i målardoft ångrar han inte. För en person som till vardags arbetar som produktionsledare på en emballageindustri i orten är detta uppenbarligen den perfekta bisysslan.

Sixten Siwerland och Kent Johansson.

Sixten Siwerland, f.d. ordförande i Vissefjärda samhällsförening, och campingens allt-i-allo Kent Johansson.

– I mitt nästa liv ska jag bli campingägare. Det är här bland husvagnar, tält och den fina naturen jag känner mig fri.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket