Nordic Coffee Fest: Ny kaffefestival i Göteborg

Den 24–25 februari 2024 arrangeras Nordic Coffee Fest på Eriksbergshallen i Göteborg. Den nya kaffefestivalen lockar bland annat med ett 60-tal utställare, föreläsningar, tävlingar, kaffeprovningar, mat och dryck.

Det finns i dag fler kafferosterier, kaféer och kaffeföretag än någonsin och ett allmänt ökande intresse för kaffe av hög kvalitet. Arrangörerna av Nordic Coffee Fest ser festivalen som en hyllning till den starka kaffekulturen i Sverige och dess nordiska grannländer. Målet att skapa en central mötesplats för kaffeälskare i Norden där människor kan samlas, träffa branschexperter och fördjupa sig i allt inom kaffe.
– Norden har länge varit ledande inom kvalitetskaffe och det finns numera även ett stort samhällsintresse, så det känns riktigt kul att kunna skapa ett samlingsställe för att hylla detta. Festivalen är för alla som älskar kaffe, oavsett om du är nybörjare eller proffs, säger Steve Moloney, grundare Nordic Coffee Fest.

Bild från Svenska Kaffeveckan 2023. Foto Torbjörn Lagerwall.

Späckat program

Nordic Coffee Fest hålls på Eriksbergshallen i Göteborg och har plats för upp till 4000 kaffesugna besökare. Under festivalen anordnas kaffeprovningar, föreläsningar, masterclasses från ledande företag i branschen och besökare kan testa utrustning och få nya kunskaper i hemmabryggning. I Roasters Village finns provsmakningar från Nordens bästa kafferosterier och det kommer även hållas tävlingar under helgen. I Nordic Best Roaster kommer Nordens bästa rostare utses och den globala baristatävlingen The Barista League är i år tillbaka i Sverige efter sex år.

Hållbarhetspolicy

Festivalen blir den största kaffefestivalen i Norden och har ambitionen att vara den mest hållbara i världen. Under eventet rådet ett totalt förbjud av engångsartiklar, det serveras endast vegetarisk mat, det finns strikta regler om avfallshantering och utställare kan få betala böter om de inte följer festivalens hållbarhetspolicy.
– Vi vill fortsätta att arrangera Nordic Coffee Fest år efter år, så det är viktigt att vi ser över hur vi kan göra detta med minsta möjliga påverkan på miljön. Genom noggrann planering med hållbarhet som utgångspunkt i varje beslut vill Nordic Coffee Fest visa att det är möjligt att arrangera framgångsrika evenemang med hållbarhet i fokus, säger Steve Moloney, grundare.
Nyheten om den nya kaffefestivalen Nordic Coffee Fest släpptes passande nog den 29 september, på Nationella Kaffedagen, en dag avsedd för att öka medvetenheten om de hårt arbetande kaffebönderna och deras situation samt för att fira kaffe i alla dess former.

Nordic Coffee Fest hålls på Eriksbergshallen i Göteborg.

Kaffepaus hos festivalgeneralerna, fr v Steve Moloney, Anna Wiklund och Anna Johansson.

Fakta

Kort om Nordic Coffe Fest
Datum: 24-25 februari
Plats: Eriksbergshallen, Göteborg
Utställare: 50–60 rosterier och kaffeföretag
Program: föreläsningar, masterclasses, kaffeprovningar, tävlingar m.m.

Öppettider
Festivalen erbjuder två sessioner. Förmiddagssession kl 10.00–14.00 och eftermiddagssession kl 14.30–18.30.
Gratis inträde för barn under 12 år.
Alkoholservering endast under eftermiddagssession samt 20-årsgräns.
Biljetter finns här

Urval av utställande rosterier:
Tim Wendelboe (NO), Morgon coffee roasters (SE), Koppi (SE), Prolog (DK), Coffee Collective (DK), Good Life Coffee (FI), Kafferäven (SE) och Lykke (SE).

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket