Norje Boke: Campingidyll i lummig bokskog

I Norje Boke ligger en fyrstjärnig familjecamping som erbjuder massor av aktiviteter för små och stora. – Pippi-showen i vecka 29 är en av årets höjdpunkter, men även spökjakter, vattenpark och vår nya Trollskog lockar många deltagare, säger Rebecka Hamrin, delägare.

För vissa är campingen en årlig boplats under Sweden Rock Festival som äger rum i början av juni. Men resten av säsongen är den en stillsam oas för par och familjer som uppskattar natur, hav och skog. Det digra barnprogrammet lockar massor av barnfamiljer.
– Här har barnen aldrig tråkigt. Mina egna barn vill knappt åka härifrån, skrattar Rebecka.
Barnklubb, volleybollturneringar, glassutdelning, linbana och lekplatser är bara en del av utbudet. Förra året byggdes Vattenparken ut och erbjuder nu bland annat hoppborgar, hinderbanor, rutschkanor, studsmattor och ett hamsterhjul.

Campingen ligger vackert vid Pukaviksbukten.

Trollstig och spökafton

– En nyhet för året är Trollstigen med spännande överraskningar i bokskogen. Spökafton är för de lite äldre barnen, den börjar klockan tio på kvällen och involverar eld- och rökeffekter som kan skrämma den tuffaste, säger Rebecka.
Varje år vecka 29 sätter campingen upp en stor Pippi-show i egen regi. Det är en väl inövad pjäs med aktörer i kostymer som lockar närmare ett tusental åhörare.
– Showen skrivs och spelas av några av våra långliggare, riktiga eldsjälar som gör ett fantastiskt jobb.
En nyhet för året är bastuflotten och till nästa år ska minigolfen göra comeback. De två padelbanorna ligger vackert i bokskogen och används ofta.

Bästa restaurangen

Sedan år 2017 Rebecka driver campingen tillsammans med pappa Niclas och sin yngre bror Mikael. Affären och restaurangen kör hon i egen regi.
– Restaurangen blev av ACSI utsedd till Sveriges bästa campingrestaurang förra året, det är vi väldigt stolta över, säger Rebecka som planerar att öppna en beachbar nästa år.
Campingen har funnits i familjens ägo ända sedan 1989 och Rebecka kan inte tänka sig att göra något annat.
– Det är ett fantastiskt roligt jobb och har blivit en naturlig del av livet. Och det har gått i arv till mina barn, så det finns nya generationer som säkert kommer vilja driva verksamheten vidare, avslutar Rebecka Hamrin.

Sveriges bästa campingrestaurang hittar du i Norje Boke.

Fakta Norje Boke Camping

Läge: strandnära vid Pukaviksbukten.
Klass: fyrstjärnig.
Platser: 450, varav ca 315 med el.
Glampingtält, restaurang, butik, servicehus med kök, samlingsrum och matrum.
Vattenpark med studsmatta, rutschkana och hinderbana.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket