Paradox: Nytt museum utmanar sinnena

Fotografiskas grundare satsar på ett nytt museum. Paradox Museum är en interaktiv museiupplevelse som under våren öppnade vid Hötorget i centrala Stockholm.

Janne Broman grundade, tillsammans med sin bror Per, Fotografiska som öppnade år 2010. Idag är det ett självklart landmärke i Stockholm och en av Sveriges mest besökta kulturplatser. Janne lämnade Fotografiska under 2020 och är nu redo för att lansera sitt nya museiprojekt på den svenska marknaden.
– Jag ser Paradox Museum som ett nytt happy place mitt i centrala Stockholm. Det är en lekfull värld med massa optiska och interaktiva föremål, mer interaktivt än bio, smartare än en AW och roligare än ett escape room. Jag har längt närt en dröm om att dra i gång ett koncept som vänder sig till alla åldrar – där man lämnar stället med en känsla av wow, och att man lärt sig något och fått nya perspektiv. I konceptet Paradox Museum fick jag med allt det och lite till, säger Janne Broman.

Museet utmanar och leker med besökares perception.

Sticker ut

Med över 70 paradoxbaserade utställningsföremål på 1 000 kvadratmeter, är Paradox Museum något smart, roligt och helt nytt, som sticker ut både jämfört med alla andra aktiviteter för såväl unga som gamla. Ambitionen är erbjuda en ultimat upplevelse där optiska, interaktiva och oväntade upplevelser ger en rejäl utmaning, där man får lära sig mer om hur hjärnan, människans visuella förmåga och perception fungerar. Besökarna kommer också kunna ta spektakulära bilder och videos där man inte vet vad som är upp eller ned, stort eller litet, eller vad som är på riktigt eller inte. Paradox Museum öppnade i Oslo i slutet av mars och i Stockholm den 9 april på Sergelgatan i Stockholm.

Öppet alla dagar kl 10-19 samt fredagar och lördagar kl 10-21.

 

Vad är upp eller ner, stort eller litet, på riktigt eller inte.

 

En lekfull värld med optiska och interaktiva föremål.

Infintity well.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket