Gourmet Camping på Hvidbjerg Strand Feriepark

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Ät gott under semestern, kunde lika gärna ha varit Hvidbjerg Strand Ferieparks nya slogan. En av årets största nyheter inom camping handlar om att göra gästerna mer tillfreds med fyllda och glada magar. I år satsas det alltså i högre grad än tidigare på kulinariska upplevelser, och det säger inte så lite. Vi befinner oss nämligen på en av Danmarks bästa campingplatser.

Klicka för större bild Nytt begrepp: Gourmet CampingGourmet Camping är ett förhållandevis nytt begrepp bland danska campare. Hvidbjerg Strand Feriepark har som en av få danska campingplatser arbetat med begreppet under flera år genom att bl.a. testa flera olika restaurangkoncept. Anledningen har helt klart varit för att komma ifrån korvar och pommes frites, som man i princip kan få på alla campingplatser. Detta har lyckats med bl.a. en trevlig, barnvänlig familjerestaurang där man serveras sund och god mat under avslappnade former. Campingplatsen har både en buffé restaurang och en à la carte restaurang.- Vi gör det för att kunna konkurrera med utländska campingplatser, där maten ofta är något som gästerna minns från sin semester. Vi önskar att medverka till att höja matupplevelserna i sommarlandet, berättar Steen Slaikjaer från Hvidbjerg Strand Feriepark.À la carte restaurangen lägger stor vikt på färska råvaror och användandet av årstidens grönsaker. Kökschefen är bl.a. känd för sina fisksoppor. Utanför högsäsongen arrangeras fester, allt från konfirmationer och födelsedagar till bröllop. Bufférestaurangen är speciell då den anpassats efter barnfamiljernas behov och har levande musik varje kväll.

Klicka för större bild Fiskbutik på själva platsenHvidbjerg Strand Feriepark har dessutom öppnat en fiskbutik direkt på campingplatsen där det säljs färsk fisk, allt från svärdfisk, rödspättor, sill, torsk och skaldjur. Den delikata fiskbutiken är skapad i samarbete med Esbjergs största fiskbutik Vesterhavsfisk och på det sättet säkras den höga kvalitén.- Vi upplever att fler och fler familjer lägger stor vikt på sund mat och en sund livsstil – även då de är på semester. Fiskbutiken passar bra in i sammanhanget, både när det skall ätas en god lunch eller det skall grillas, avslutar Steen Slaikjaer.

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket