Kärnten: Berghof Camping – en pärla vid Ossiacher sjön 1:2

Denna artikel är importerad från CampingSveriges gamla webbplattform. Det innebär att text-formateringen inte är optimal, samt att vissa bilder har en lägre upplösning än vad som är önskvärt. Vi hoppas du har överseende med detta. Kolla gärna in våra senaste artiklar om camping.

Önskar du både kunna bada och utöva aktiviteter i vacker natur, under din semester, så ta en titt på Camping Berghof vid Ossiachersjön i Kärnten.

Anne-Vibeke och campingens maskot, som är en glad mus

Anne-Vibeke och campingens maskot, som är en glad mus Barn i fokusOavsett om man kommer hit med stora eller små barn så finns det aktiviteter för dem. Platsens maskot, som är en glad mus, tar hand om stora som små i ”Kinderland”, som betyder barnland. Musen tycker också om vuxna barn, men det är viktigt att de är sugna på lek.

Platserna nere vid vattnet bör förbokas

Platserna nere vid vattnet bör förbokas Vacker platsCampingplatsen är uppdelad i nivåer, så i stort sett alla platser har utsikt över den vackra sjön. Platserna nere vid strandkanten är eftertraktade och bör därför förbokas. Det vill säga redan i januari samma år. Man kan med fördel välja att ligga lite utåt sidorna i stället för precis vid vattnet. Där är det knökfullt med folk under varma sommardagar. Det kan också rekommenderas att ha med en Bolon campingmatta då det inte är gräs på alla uppställningsplatser.

En båttur på Ossiachersjön ger en bra överblick över området

En båttur på Ossiachersjön ger en bra överblick över området Inled med en båttur på sjönOssiacher sjön kallas också för ”Tystnadens sjö”. Den är endast 1 km bred, 11 km lång och nästan 50 meter djup. Båten lägger till i mindre mysiga små byar som Unterberg, Bodensdorf och Steindorf. Genom att börja med en tur på sjön får man en bra överblick över området i början av semestern. Det finns servering ombord. Turer körs även kvällstid med underhållning och mat. Ytterligare information kan fås i receptionen på campingplatsen.

Man kan hoppa av och på båten på flera ställen längs turen

Man kan hoppa av och på båten på flera ställen längs turen Hoppa på och avDet är möjligt att hoppa av och på vid de olika ställen som båten lägger till vid. Det är ett bra sätt att ta sig runt och se de trevliga små byarna längs vattnet. På motsatt sida kan man hoppa av och via skidliften ta sig upp i bergen till skidorten Hausberg Gerlitzen.

Det barnvänliga vattnet uppfyller de mindre barnens önskningar i strandkanten

Det barnvänliga vattnet uppfyller de mindre barnens önskningar i strandkanten Sommar och sol i KärntenKärnten kan skryta med flest solskenstimmar i hela Österrike. Man säger att här är österrikisk miljö och italienskt klimat. Det stämmer bra under den tid vi tillbringar här. Sjön drar så snart vädret är fint och då är också platsens olika ständer proppfulla av folk. Det barnvänliga vattnet uppfyller de små barnens önskan i strandkanten, medan de lite äldre kan simma längre ut och roa sig med vattenskidor, segla eller dyka.

Andreas 13 år ligger nu i sitt eget tält vid sidan av familjens husvagn

Andreas 13 år ligger nu i sitt eget tält vid sidan av familjens husvagn Andreas håller medAndreas på 13 år har kommit till campingen de senaste 8 åren med sin familj. Nu ligger han i tält vid sidan av mammas och pappas husvagn. – Det finns massor av aktiviteter och det är lätt att få kompisar här på platsen. Det kräver såklart att man pratar lite engelska eller tyska, berättar Andreas som är stortrivs på campingplatsen och hoppas han och hans familj fortsätter att komma hit.

Här får Mie sitt ansikte målat

Här får Mie sitt ansikte målat Kinderland i alla slags väderPå Kinderland erbjuder platsen aktiviteter för både små och stora barn. Alla kan vara med i alla slags väder. Det ordnas utomhusaktiviteter när vädret är fint. Då flyttar t.ex. ansiktsmålningen ner till stranden. Vid sämre väderlek finns lokaler inomhus till alla aktiviteter.

Här har yngsta medlemmen i familjen gått omkull efter dagens alla aktiviteter

Här har yngsta medlemmen i familjen gått omkull efter dagens alla aktiviteter Full fart hela veckanEn veckas semester på Berghof Camping blir utan tvekan en upplevelse för hela familjen. Området bjuder på massvis av attraktioner och sevärdheter som jag kommer berätta mer om i en annan del. Platsen i sig själv är värd en semester då det händer så mycket för alla i familjen, samtidigt som man kan ta igen sig nere vi stranden om vädret tillåter.

Kvällen är ljum och några barn leker ännu i strandkanten

Kvällen är ljum och några barn leker ännu i strandkanten Vidunderliga kvällarVarje kväll faller ett lugn över campingplatsen. Folk umgås utanför sina vagnar medan de mest ihärdiga barnen ännu leker i vattenkanten och på lekplatsen. Vid huvudingången till campingplatsen finns en restaurang. Den har dessutom ett tillhörande showroom med trollkarlar, musik med mera. Det kan man delta i precis som man har lust med. Det är helt frivilligt och inkluderat i övernattningspriset. Den här kvällen väljer vi lugnet, skönheten och den fantastiska utsikten över Ossiachersjön, medan barnen sover tryggt i husvagnen. Det är semester!

Allt för lyckad matlagning i campingmiljö
- recept, filmer, tips och inspiration!

Se alla avsnitt
© 2024 CampingSverige.se
Webbplatsen är byggd av Pixelbruket