Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

16.1.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: austria.info
Dela
 

Österrike: Berget lockar alla vintersportare

Vinter- och snöerbjudanden finns det gott om som passar alla oavsett om man gillar skidåkning eller vandring, både singlar, par och familjer – besök Wildschönau i Kitzbüheler-alperna.

Klicka för större bild


Wildschönau

Wildschönau i Kitzbüheler-alperna kan uppfylla alla önskningar om ett individuellt anpassat vintersemestererbjudande både på och utanför pisterna – både dag och natt. Med dess mångfaldiga aktivitets – och sporterbjudande är regionen ett sant vintereldorado som man kan förvänta det bästa av – inte minst massor av snö.

Den högt liggande dalen mitt i Kitzbüheler alperna har 70 km kanonpister och 26 liftanläggningar.

- Skidområdet har allsidiga erbjudanden till aktiva familjer. Pisternas svårighetsgrad går från lätt till svår och liftanläggningarna kan användas av alla på skidor och snowboard. Det finns fem skidskolor och barnpassning, berättar Österrikes turistchef i Danmark, Bo Schou Lauridsen.

Klicka för större bild


Race – och snowboardarenan i Niederau är en träningsanläggning för professionella och ambitiösa amatörer, och funparken Schatzberg/Auffach lockar snowboardare till sig.

Inte enbart i pisterna utan också i kälkbackarna, på längdåkningsspåren, på stavgångs- och vintervandringslederna njuter man av vintern. Hela 40 km stig ligger och väntar på upplevelser och utfordringar för vandrare och stavgångare.

I guidade fackeltåg vandrar man genom dalen förbi praktfulla gårdar, skog och oberörda vinterlandskap.

På 50 km längdspår skidar åkarna genom den orörda naturen. Erfarna väljer sträckan via det särskilt vackra Schönangeralm. Alla som inte kan få nog av vinter och sport möts inte bara på afterski, utan också på kvällsåkningen eller kälkturen.

Wildschönau har attraktiva paketerbjudande för aktiva singlar, par, grupper och familjer.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt