Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

10.3.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: carlsberg-camping.dk
Dela
 

Danmark: Carlsberg Camping, Tåsinge

Carlsberg Camping i Tåsinge, som ägs av Steen Jørgensen, har med sina 71 meter över havet en av Danmarks vackraste placeringar en utsikt över det sydfynska öhavet.

Klicka för större bild


Steen Jørgensen på Carlsberg Camping i Tåsinge är innehavare av en av de högst belägna campingplatserna i Danmark: 71 meter över havet har 1000-tals campare en av de mest vidunderliga utsikten över det sydfynska öhavet, inklusive Svendborg på andra sidan sundet.

Steen Jørgensen övertog den välskötta campingplatsen efter sin far, Pelle Jørgensen 1996. Då campingfolket önskar lyx har det varje år sedan dess tillkommit nya bekvämligheter på campingplatsen. Tillexempel har ett stort uppvärmt vattenland, moderna kök- och badfaciliteter samt lyxhytter tillkommit. För barnen finns ett hav av lek- och sportfaciliteter.

Campingplatsen på Tåsinge har trots namnlikheten inget att göra med det stora välkända bryggeriet med samma namn. Tydligen gav sig Carlsberg Bryggerierna vid en tidpunkt in i en namnstrid under hänvisningen till att bryggerierna har haft patent på namnet "Carlsberg" sedan 1928. Men bryggeriet fick lämna in 1990, då Steen Jørgensens far kunde bevisa att hans gård burit namnet Carlsberg sedan 1848 – alltså 80 år före bryggeriet.

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt